Crema cu visine

Crema cu visine

Crema cu visine din: lapte, galbenus, amidon, miere, unt, gelatina, sare, frisca, compot de visine, fructe. Ingrediente: 600 ml lapte dulce 5 gălbenuşuri 70 g amidon 5 linguri de miere 50 g unt 5 g gelatină un vârf de cuţit de sare un borcan compot de vişine frişcă fructe proaspete   Mod de preparare: Gelatina […]

Prajitura chinezeasca

Prajitura chinezeasca

Prajitura chinezeasca din: unt sau margarina, zahar, nuci, oua, faina. Ingrediente: 250 g. unt sau margarina 250 g. zahar 250 g. nuci macinate 6 oua 100 g. faina   Mod de preparare: Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma iar apoi faina. Se coace compozitia in […]

Biscuiti cu limeta

Biscuiti cu limeta

Biscuiti cu limeta din: unt, zahar, oua, lapte, ciocolata, frisca, faina, limeta, sare, ghimbir, dulceata de limeta, sos de vanilie. Ingrediente: 125 g unt 80 g zahăr tos zahăr candel două ouă 100 ml lapte 100 g ciocolată albă 50 ml frişcă 400 g făină zahăr vanilinat o limetă sare pudră de ghimbir un borcan […]

Tort cu struguri

Tort cu struguri

Tort cu struguri din: oua, zahar, faina, frisca, lapte, crema de vanilie, compot de struguri, struguri, praf de copt, sare, menta, unt. Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 120 g făină 400 ml frişcă 400 ml lapte dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan de compot de struguri 300 g struguri […]

Tarta cu capsuni si mascarpone

Capsuni cu crema de vanilie

Capsuni cu crema de vanilie din: capsuni, zahar, migdale, galbenus, lapte, faina.   Ingrediente: 500 g capsuni 3-4 linguri de zahar pudra cateva migdale   Ingrediente crema de vanilie: 3 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 3/4 l lapte, 2 pachetele zahar vanilat, 1 lingura faina.   Mod de preparare: Se aseaza pe fundul platoului de […]

Prajitura cu orez pe aluat de branza

Prajitura cu fulgi si coacaze

Prajitura cu fulgi si coacaze din: foitaj, frisca, budinca, lapte, coacaze, zahar, apa, esenta de rom, fulgi de porumb cu ciocolată, scortisoara. Ingrediente: un pachet de foitaj 500 ml frişcă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce 250 g coacăze roşii zahăr vanilinat 150 g zahăr tos 500 ml apă esenţă de rom […]

Tartă cu fructe si coniac

Tarta cu sarlota si fructe

O reteta de tarta cu sarlota si fructe din: faina, unt, zahar, galbenusuri, pachete de sarlota si lapte. Ingrediente  aluat : 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 3 galbenusuri   Ingrediente crema : 2 pachete de sarlota (vanilie, capsuni, zmeura, ciocolata etc) 1 litru de lapte 6 linguri zahar sau dupa gust […]

Crema de ciocolata cu frisca

Crema de ciocolata cu frisca

Crema de ciocolata din: unt, zahar, lapte, ciocolata, frisca. Ingrediente: 125 g unt 200 g zahar pudra 1 ceasca de lapte 100 g ciocolata de menaj 1 pahar de frisca batuta 1 pliculet zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie   Ingrediente decor :4 tablete de ciocolata (alba si/ sau neagra) 4 linguri frisca […]

Parfe de căpşune cu sos de portocale

Parfe de fructe

Parfe de fructe din: zahar, lapte, frisca, fructe, ou. Ingrediente: 150 g zahar 150 ml lapte 500 g frisca batuta 250 g fructe de sezon (piersici, caise, mure, zmeura etc) 1 ou 2 pliculete zahar vaniliat Mod de preparare: Intr-o cratita, se amesteca zaharul, zaharul vanilat, laptele, galbenusul si albusul de ou si se pune […]

Tarta cu pere

Tarte cu crema si pere

Tarte cu crema si pere din: aluat, pere, zahar, menta, lapte, vanilie, oua, faina, unt, rachiu. Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 4 pere 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 4 frunze de menta   Ingrediente crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2 oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 […]

Tarta cu mere si caramel

Turta dulce cu mere

Turta dulce cu mere din: oua, zahar, mere, faina, miere, untdelemn, bicarbonat, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 4 oua 200 g zahar 1 farfurie adanca cu mere rase 1/2 faina 2 linguri miere de albine 1 pahar untdelemn fin 1 lingurita de bicarbonat scortisoara cuisoare pisate  dupa gust   Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu galbenusurile, […]

Cremsnit cu visine a la Tisa

Cremsnit cu visine a la Tisa

Cremsnit cu visine a la Tisa din: faina, unt, zahar, vin, bicarbonat, cacao. Ingrediente: 210 g faina 350g unt 200 g zahar 50 ml vin alb bicarbonat de sodiu 50 g cacao   Ingrediente crema: ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte, 3 galbenusuri de ou, 30 ml rom, 500 g visine   Mod […]

Rulada cu crema si nuca

Rulada cu crema si nuca

Rulada cu crema si nuca din: zahar, faina, oua, cacao, zahar, scortisoara. Ingrediente foaie: 125 g zahar pudra 75 g faina 3 oua intregi 4 galbenusuri 2 linguri de cacao 2 plicuri zahar vanilat un varf de cutit scortisoara pisata Ingrediente crema de nuca: 150 g miez de nuca, 60 g zahar, 200 ml lapte, […]

Prăjitură tiramisu cu ingheţată si ciocolata

Crema caramel

Crema caramel din: lapte, zahar, oua, vanilie. Ingrediente: 1/2 l lapte 4 linguri zahar 4 oua vanilie 5 linguri zahar pentru imbracat forma   Mod de preparare: Se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe marginea masinii pana se topeste zaharul, apoi se impinge pe foc bun si se lasa […]

Crema de piersici in vin

Crema de piersici

Crema de piersici din: piersici, oua, zahar, vin, gelatina. Ingrediente: 500 g de piersici 4 oua 150 g de zahar 1/2 pahar de vin 2-3 foi de gelatina Mod de preparare: Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros. Se adauga gelatina dizolvata in apa […]

Cornulete cu bors

Cornulete cu dulceata

Cornulete cu dulceata din: ou, unsoare, zahar, otet, apa, aroma, faina, dulceata. Ingrediente: 1 ou 250 g de unsoare 150 g de zahar 2 linguri de otet 10 linguri de apa aroma faina cat cuprinde un borcan de dulceata dupa preferinta zahar pudra Mod de preparare: Din aceste ingrediente se face un aluat mai tare, […]

Tort cu pere si migdale

Tort cu pere si migdale

Tort cu pere si migdale din: faina, zahar, unt, galbenus, apa. Ingrediente : 1 ceasca si 1/4 faina 1/4 ceasca zahar pudra 90 g unt taiat bucatele un galbenus batut usor 2 linguri apa de la gheata Ingrediente umplutura: 2 pere mari, 50 g unt, 1/4 ceasca zahar tos, 1 ou batut usor, 1 lingurita […]

Ecler cu struguri si cafea

Ecler cu struguri si cafea

Ecler cu struguri si cafea din: apa, unt, iaurt, faina, oua, budinca, lapte, compot struguri, lamaie, zahar, sare, cafea, frisca. Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 150 g făină 4 ouă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce un borcan compot de struguri o lămâie 150 g zahăr pudră un vârf de […]

Tarta cu ananas

Tarta cu ananas

Tarta cu ananas din: faina, sare, lamaie, unt, iaurt. Ingrediente : 200 g faina un varf de cutit de sare coaja rasa de la 1/4 lamaie 80 g unt moale + inca putin pentru uns tava 100 g iaurt Ingrediente umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de miere.   […]

Tarta delicioasa cu mere

Tarta gascona cu mere

Tarta gascona cu mere din: faina, zahar, unt, migdale, ou, mere, prune, coniac, frisca. Ingrediente aluat: 220 g faina 60 g zahar tos 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma 50 g migdale pisate fin 1 ou Ingrediente umplutura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara […]

Minibriose cu ciocolata

Minibriosa

Minibriosa din: faina, lapte, zahar, apa, ou, rom, unt, drojdie, stafide, smanatana, sare, portocala, ciocolata. Ingrediente: 700 g făină 350 ml lapte dulce 320 g zahăr tos 500 ml apă 3 ouă o lingură de rom 150 g unt 25 g drojdie două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g stafide smântână sare o portocală topping de […]

Tarta cu pere

Tarta cu pere si castane

Tarta cu pere si castane din: castane, pere, lamaie, aluat, lapte, zahar, vanilie. Ingrediente: 600 g castane comestibile 4 pere 1/2 lamaie 250 g aluat fraged 600 ml lapte 350 g zahar tos 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Crestati fiecare castana (pe fata plata), patrunzand cu cutitul atat prin coaja, cat si […]

Bulgarasi cu ciocolata

Vis de ciocolata

Vis de ciocolata din: ciocolata, unt, ou, lapte, cafea, kiwi, pere, mandarine, ananas, capsuni. Ingrediente: 250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6 rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta […]

Amandine

Amandine cu prune

Amandine cu prune din: prune, migdale, unt, zahar, oua. Ingrediente : 400 g prune (ringlote) 100 g samburi de migdale intregi 120 g unt 100 g zahar pudra 2 oua   Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C. Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii. Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le […]

Tort cu crema de ricotta

Tort cu crema ricotta

Tort cu crema ricotta din: capsuni, unt, ricotta, frisca, zahar, faina, cacao, oua, esenta de vanilie, praf de copt, ciocolata, apa, limeta, sare, branza de vaci, menta, sirop. Ingrediente: 500 g căpşuni 375 g unt 500 g ricotta 300 ml frişcă 150 g zahăr pudră 200 g făină 25 g cacao 250 g zahăr tos […]

Biscuiti cu piure de mere

Biscuiti cu piure de mere

Biscuiti cu piure de mere din: mere, alune, oua, lapte, unt, zahar, faina, praf de copt, sare, esenta de vanilie, pudra de scortisoara, miez de nuca. Ingrediente: 4 mere 50 g alune două ouă 200 ml lapte dulce 200 g unt 200 g zahăr tos 300 g făină o linguriţă de praf de copt o […]

Minitort cu crema de caise

Minitort cu crema de caise

Minitort cu crema de caise din: caise, foitaj, branza de vaci, frisca, unt, zahar, galbenus, migdale, esenta de vanilie, amidon, menta, compot de caise. Ingrediente: 500 g caise un pachet de foitaj 300 g brânză de vaci 150 ml frişcă 40 g unt 60 g zahăr tos zahăr brun un gălbenaş esenţă de vanilie 50 […]

Prăjitură cu mere, scorţişoară si gem

Prajitura englezeasca cu gem

Prajitura englezeasca cu gem din: faina, praf de copt, zahar, unt, lapte, ou, gem, frisca. Ingrediente: 3 cani de faina amestecata 1 pachetel de praf de copt 2 linguri de zahar 60 g unt taiat bucatele 1 cana de lapte 1 ou batut pentru uns gem de capsuni,caise frisca   Mod de preparare: Se incinge […]

Ruladă de căpşuni

Rulada cu crema si capsuni

Rulada cu crema si capsuni din: oua, zahar, faina, praf de copt, iaurt, sirop, gelatina, frisca, capsuni. Ingrediente aluatul: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 25 g zahar pudra 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt zahar pentru rulat. Ingrediente umplutura:300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine, 8 foi de […]

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

Tortulete cu capsuni si lichior de oua din: faina, zahar, sare, ou, unt. Ingrediente aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf de cutit sare 1 ou 125 g unt rece grasime si zahar pentru forme   Ingrediente umplutura:250 g branza de vaci, 50 g zahar, 2 oua, 100 ml […]

Budinca de vanilie cu visine

Budinca tricolora

Budinca tricolora din: oua, lapte, zahar, faina, unt, ciocolata, visine sau cirese. Ingrediente: 5 oua 1 litru de lapte 125 g de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 5 linguri de faina unt (margarina) cat o nuca 50 g de ciocolata de menaj 100 g de visine sau cirese Mod de preparare: Cele 5 oua […]

Cuburi de ciocolata cu capsuni

Cuburi de ciocolata cu capsuni

Cuburi de ciocolata cu capsuni din: oua, ciocolata, zahar, faina, cacao, capsuni. Ingrediente : 4 oua 175 g ciocolata amaruie 120 g zahar 50 g faina 1 lingurita cacao (pudra) 20 de capsuni mai mici   Mod de preparare: Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Ciocolata sfaramata sau taiata bucatele se lasa […]