Desert cu smantana si morcovi din zahar
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, esenta de vanile, faina, apa minerala, praf de copt, scortisoara, sare, morcov, nuci, unt, smantana, zahar, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 250 ml ulei
- 300 g zahăr
- 2 linguriţe cu esenţă de vanilie
- 2 căni cu făină
- 2 linguri cu apă minerală
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 2 linguriţe cu scorţişoară
- sare
- 300 g morcovi raşi
- 100 g nuci măcinate
Ingrediente decor:
- 2 linguri cu unt
- 4 linguri cu smântână
- 4 linguri cu zahăr
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
- morcovi din zahar
Mod de preparare:
Amestecă făina cu scorţişoara, un praf de sare şi praful de copt stins în apă minerală. Intr-un bol, bate bine ouăle cu zahărul. Adaugă treptat uleiul şi esenţa de vanilie. Incorporează amestecul de făină, morcovii raşi şi nuca zdrobită.
Toarnă compoziţia astfel obţinută în forme de brioşe, tapetate cu hârtie pentru brioşe. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.
Mixează untul cu smântână, zahărul şi esenţa. Decorează brioşele cu puţină cremă şi morcovi din zahăr.
Pofta buna!