Desert cu morcovi si mascarpone

Printeaza

Desert cu morcovi si mascarpone din: morcovi, zahar, oua, faina, nuci, unt, scortisoara, mascarpone, frisca.

Ingrediente:Desert cu morcovi si mascarpone

  • 250 g morcovi raşi
  • 125 g zahăr
  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • 60 g nuci
  • 125 g unt topit
  • un plic praf de copt
  • scorţişoară

Pentru umplutură:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră

Pentru servit:

  • 250 ml frişcă lichidă
  • fructe
  • sos de căpşune
  • mentă

 

Mod de preparare:

Se amestecă ouăle cu zahărul şi, când ames-tecul a devenit spumos şi şi-a dublat volumul, se adaugă făina, puţin câte puţin.

Se pun apoi untul topit şi răcorit, amestecând continuu, scorţişoara, praful de copt, morcovii şi nucile, fără a întrerupe amestecarea.

Se toarnă aluatul într-o formă de tort şi se coace o oră. Se lasă apoi la răcit. Mascarpone se mixează cu zahărul.

Se taie blatul în două foi şi se aşază pe platoul de servit cu crema de mascarpone la mijloc. Se bate frişca rece şi se pune deasupra.

Se lasă la rece două ore.

Se serveşte cu fructe, sos de căpşune şi frunzuliţe de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.