Deserturi cu morcovi

Printeaza

Morcovul a fost adus în America de către imigranţii europeni. Fiind o legumă în mod natural dulce, morcovul era folosit în Anglia şi în Irlanda pentru prepararea budincilor.

Acest mod de utilizare s-a răspândit si în America, morcovii ajungând însă abia la mijlocul secolului XX să fie apreciaţi ca ingredient pentru torturi.

In 1983, compania PilIsbury a lansat un concurs pentru a descoperi prima reţetă tipărită în Statele Unite a tortului cu morcovi. Competiţia a fost câştigată de o reţetă publicată în 1929 de un club de femei din Wichita.

Morcovul a devenit un aliment la modă în anii 1960, când ţările vorbitoare de limbă engleză au fost cuprinse de o preocupare intensă pentru sănătate şi de un val de entuziasm pentru alimentele macrobiotice şi bogate în fibre.

Morcovii constituie un ingredient secundar al acestui tort, care se prepară cu făină, zahăr şi unt. Reţetele variază, de la tortul cu stafide înmuiate în suc de portocale şi până la tortul cu glazură din cremă de unt.

O alternativă excelentă este glazura din creme fraîche, cu conţinut scăzut de grăsime.

 

Deserturi cu morcovi

Deserturi cu morcovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.