Cotlete de vita pane

Printeaza

Cotlete de vita pane din: cotlete, faina, oua, pesmet, ulei, sare.

Ingrediente:Cotlete de vita pane

  • 6- 8 cotlete (viţel, mânzat, sau vită mai tânără)
  • 1-2 linguri făină
  • 2 ouă
  • 3 linguri pesmet
  • 3-4 linguri ulei (untură)
  • sare

 

Mod de preparare:

Se scot oasele din cotlete şi se curăţă pieliţa. In continuare se pregătesc ca şi şniţelul de vitel. In funcţie de grosimea cotletului şi de frăgezimea cărnii, cotletele se bat mai mult sau mai putin înainte de a fi prăjite.

Cotletele pane, ca şi şniţelele în general, pot fi pregătite folosind numai făină (făină – ou – făină), această variantă fiind cunoscută şi sub numele de „cotlet natur”.

Pentru cotlete pane se recomandă carne de vifel sub 1 an, sau în mod excepţional carne de mânzat, altfel cotletele vor fi tari.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.