Compot de piersici

Printeaza

Compot de Piersici din: piersici, zahar, apa, lamaie, cuisoare. Compotul de piersici este o modalitate delicioasă de a păstra aroma și prospețimea piersicilor pentru mai mult timp.

 

Ingrediente:

  • 1 kg de piersici proaspete sau congelate (puteți folosi și piersici conservate în sirop dacă doriți o opțiune mai rapidă)
  • 1 cană de zahăr (sau ajustați cantitatea în funcție de preferințele voastre pentru dulceață)
  • 1 litru de apă
  • 1 lămâie (pentru aromă)
  • 2-3 cuișoare (opțional, pentru aromă)

 

Mod de preparare:

Spălați bine piersicile, tăiați-le în jumătăți și îndepărtați sâmburii. Dacă utilizați piersici conservate, scurgeți-le bine de sirop.

Într-un vas mare, adăugați apa și zahărul. Stoarceți sucul de la lămâie și adăugați-l în vas, împreună cu coaja de lămâie. Puteți adăuga și cuișoarele pentru a aromatiza compotul, dar ele sunt opționale.

Puneți vasul pe foc mediu și aduceți amestecul la punctul de fierbere. Lăsați-l să fiarbă timp de 2-3 minute pentru a se dizolva complet zahărul.

Adăugați piersicile în siropul fierbinte. Reduceți căldura la foc mic și lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 5-10 minute sau până când piersicile sunt moi și puțin transparente.

Opriți focul și lăsați compotul să se răcească la temperatura camerei. Transferați compotul de piersici în borcane curate și închideți-le bine.

Compot de piersici

Informații nutriționale (valori aproximative pentru o porție de 100 de grame):

  • Calorii: Aproximativ 50 de calorii.
  • Carbohidrați: Aproximativ 12 grame.
  • Proteine: Aproape neglijabile (sub 1 gram).
  • Grăsimi: Fără grăsimi semnificative

 

Această rețetă simplă vă permite să vă bucurați de gustul dulce și suculent al piersicilor în timpul iernii sau în oricare altă perioadă când nu sunt în sezon.

Puteți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de preferințele voastre pentru dulceață. Acest compot poate fi servit ca atare sau adăugat în diverse deserturi, precum iaurt sau clătite.

Este o modalitate excelentă de a vă bucura de gustul verii pe tot parcursul anului.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Compot de cartofi dulci cu sirop aromat

Compot de piersici cu capsuni

Compot de piersici cu capsuni din: piersici, capsuni, zahar. Ingrediente: 2 kg piersici 200 g căpşuni zahăr 3 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli piersicile şi le opăreşti până se crapă coaja. Le descojeşti, îndepărtezi sâmburii şi le tai în jumătate. Pui în fiecare bucată câte o jumătate de căpşună şi aşezi fructele […]

 

Compot delicios de piersici

Compot delicios de piersici din: piersici, zahar, apa, salicilat, rom. Ingrediente: 5 kg piersici 1 kg zahăr 5 pahare apă 1 linguriță (5 g) salicilat 100 g rom   Mod de preparare: Alegi fructe tari, pe care le speli și le tai în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii. Fierbi zahărul împreună cu apa la foc mediu, cronometrând […]

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.