Compot cu crema de cocos

Printeaza

Compot cu crema de cocos din: crema de cocos, frisca, esenta de migdale, suc de lamaie, zahar, oua, ghimbir, caise, nectarine, lime.

Ingrediente:Compot cu crema de cocos

Pentru crema de cocos:

  • 100 g cremă de cocos (partea care se solidifică din laptele de cocos lăsat la rece)
  • 450 g frişcă lichidă
  • 1/2 linguriţă cu esenţă de migdale
  • 2 linguri cu suc de lămâie
  • 90 g zahăr pudră
  • 2 albuşuri

Pentru compot:

  • 15 g rădăcină de ghimbir
  • 4 nectarine
  • 6 caise
  • 60 g zahăr
  • 2 lime

 

Mod de preparare:

Pentru a face crema, pune pe foc crema de cocos cu 15 g frişcă lichidă. Incălzeşte timp de 2 minute, până se topeşte.

Toarnă totul într-un vas, adaugă frişca rămasă, esenţa de migdale, sucul de lămâie şi zahărul pudră. Bate până se întăreşte. Lasă la frigider 15 minute.

Bate albuşurile până se întăresc, apoi încorporează-le în crema de cocos cu ajutorul unei linguri mari, din metal. Pune totul într-o caserolă din plastic şi congelează timp de 2 ore.

Pentru compot, rade ghimbirul pe o farfurioară. Rupe nectarinele şi caisele în jumătăţi şi scoate sâmburii. Taie jumătăţile de nectarine în câte 3 felii. Pune zahărul într-o tigaie largă, adaugă 200 ml de apă rece şi încălzeşte uşor până se dizolvă zahărul.

Fierbe timp de 2 minute. Adaugă fructele şi fierbe-le până se înmoaie. Scoate-le cu o spumieră şi pune-le în vasul în care serveşti. In zeama rămasă adaugă ghimbirul şi mai fierbe 1 minut. Toarnă siropul peste fructe, adaugă coaja şi sucul de la 1 lime.

Feliaz-o foarte fin pe cealaltă şi adaug-o în vas.

Serveşte compotul călduţ sau rece, cu cremă de cocos semi-îngheţată, pe care ai scos-o din congelator şi o păstrezi în frigider cu 2 ore înainte de a servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.