Reteta zilei: Compot de cirese cu lamaie

Printeaza

Compot de cirese cu lamaie din: cirese, zahar, apa, suc de lamaie.

Ingrediente: Compot de cirese cu lamaie

  • 1,5 kg cirese
  • 6 linguri zahăr
  • 6 cani de apa
  • 2 linguri suc de lamaie

 

 

 

 

Mod de preparare:

Într-o oală medie, aduceți apa la fiert și adăugați zahăr.

Compot de cirese cu lamaie
Adăugați cireșele și sucul de lămâie și gătiți la foc mediu 15 minute.

Compot de cirese cu lamaie
Opriți focul, acoperiți oala și lăsați compotul să se răcească și să infuzeze.

Serviti rece sau cald, dupa preferinta.

Compot de cirese cu lamaie

Compot de cirese cu lamaie

Compot de cirese cu lamaie

 

Savurati!

 

 

 

Compot de cireşe

Compot de cirese cu scortisoara

Compot de cirese cu scortisoara din: cirese, zahar, apa, scortisoara. Ingrediente: 500 g cireşe 4 linguri zahăr 300 ml apă rece scorţişoară     Mod de preparare: Alegem fructe mari, bine coapte şi sănătoase, pe care le curăţăm de codiţe, le spălăm în apă rece şi le punem într-un borcan de 800 ml sau în […]

Compot de mere cu stafide

Compot de fructe la alegere

Compot de fructe la alegere Cuvântul „compot” provine din limba franceză şi desemnează un amestec de fructe fierte înăbuşit sau în clocot. Numeroase soiuri de fructe se pretează acestui mod de preparare, in special fructele uscate, precum prunele, caisele, perele şi stafidele, aceasta fiind cea mai bună metodă de a le reda consistenta iniţială. Fructele […]

Reteta zilei: Compot de caise

Compot de caise din: caise uscate, ghimbir, iaurt. Ingrediente:  350gr caise uscate 4 cm radacina ghimbir, tocat 200gr iaurt         Mod de preparare: Acoperiti caisele cu apa clocotita si lasati departe peste noapte. Adaugati amestecul intr-o tigaie, adaugati ghimbirul si aduceti la fierbere. Reduceti focul si fierbeti 10 minute. Scurgeti printr-o strecuratoare […]

 

Pachetele dulci

Pachetele cu compot de cirese

Pachetele cu compot de cirese din: gris, faina, oua, lapte, drojdie, sare, ulei, compot. Ingrediente: 250 g griş 250 g făină 2 ouă 125 ml lapte 500 ml apă caldă 1 plic de drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 1/2 linguriţă sare ulei de prăjit 1 compot de cireşe (pentru servit) zahăr pudră (pentru decor)   […]

 

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.