Reteta zilei: Compot de gutui

Printeaza

Compot de gutui din: gutui, apa, zahar, miere, condimente.

Compot de gutui

Ingrediente: 

  • 1 kg de gutui
  • 1 l de apă
  • ½ cana de zahăr
  • ¼ ceasca miere
  • condimente, dupa preferinta

 

 

 

 

Mod de preparare:

Amestecați apă, zahăr, miere și mirodenii.

Se încălzește usor într-o cratiță mare până când zahărul se dizolvă.

Compot de gutui

Între timp, pregătiți gutuile, curatati si taiati cuburi.

Adaugati gutuile si acoperiti cu hartie de copt.

Fierbeti la foc mic timp de 1-2 ore.

Compot de gutui
Lasati sa se raceasca si serviti.

Compot de gutui

Compot de gutui

Compot de gutui

 

Savurati!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Compot de cirese si zmeura

Compot de cirese si zmeura

Compot de cirese si zmeura din: cirese, zmeura, lamaie, iaurt. Ingrediente: 350 g cireşe, fără sâmburi 150 g zahăr sucul de la 1 lămâie 150 g zmeură iaurt grecesc, pentru a servi   Mod de preparare: Pune 4 linguri cu apă într-o cratiţă, adaugă cireşele, zahărul şi sucul de lămâie. încălzeşte la foc mediu şi […]

 

Compot cu crema de cocos

Compot cu crema de cocos

Compot cu crema de cocos din: crema de cocos, frisca, esenta de migdale, suc de lamaie, zahar, oua, ghimbir, caise, nectarine, lime. Ingrediente: Pentru crema de cocos: 100 g cremă de cocos (partea care se solidifică din laptele de cocos lăsat la rece) 450 g frişcă lichidă 1/2 linguriţă cu esenţă de migdale 2 linguri […]

 

Compot de gutui cu cuisoare

Compot de gutui cu cuisoare din: gutui, zahar, aspirina, cuisoare. Ingrediente: 5 kg gutui 2 kg zahăr 2 l apă aspirină 5 pliculeţe zahăr vanilat câteva cuişoare   Mod de preparare: Se şterg gutuile de puf cu o cârpă, se spală bine, se taie felii, care apoi se aşază în borcane de 840 g. Se […]

 

 

Compot de prune cu ringlote

Compot de prune cu ringlote din: prune, ringlote, vin, zahar, lichior. Ingrediente: 500 g prune 500 g ringlote 1 l vin alb 100 g zahăr 300 ml apă 50 ml lichior   Mod de preparare: Se taie în jumătăţi 500 g prune şi 500 g ringlote, li se scot sâmburii şi se aşază în borcane. 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.