Ciulama de Ciuperci cu Pui – Deliciu Tradițional

Printeaza

Ciulama de Ciuperci cu Pui – Deliciu Tradițional din: ciuperci, piept de pui, ceapa, usturoi, unt, smantana, supa de pui, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 500g ciuperci proaspete, feliate
  • 400g piept de pui, taiat cubulete
  • 2 cepe medii, tocate marunt
  • 3 catei de usturoi, pisati
  • 2 linguri de unt sau ulei de floarea-soarelui
  • 1 cana de smantana
  • 1 cana de supa de pui
  • Sare si piper, dupa gust
  • Patrunjel proaspat, pentru garnisire

 

Mod de preparare:

Incalziti untul sau uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si caliti-o pana devine aurie.

Adaugati cubuletele de pui in tigaie si prajiti-le pana devin aurii pe toate partile.

Pune ciupercile feliate si usturoiul pisat, si gatiti-le pana ciupercile incep sa-si elibereze lichidul si acesta se evapora.

Turnati supa de pui si smantana peste amestec si lasati-l sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, pana sosul se ingroasa. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Garnisiti cu patrunjel proaspat tocat si serviti cald.

Ciulama de Ciuperci cu Pui – Deliciu Tradițional

Valori Nutriționale Aproximative (per portie):

  • Calorii: 350
  • Carbohidrati: 8g
  • Proteine: 28g
  • Grasimi: 22g

 

Ciulama de ciuperci cu pui este o reteta traditionala in bucataria romaneasca. Este un fel de mancare bogat si savuros, care imbina aromele delicioase ale ciupercilor proaspete cu bucati de pui fraged, intr-un sos cremos.

Aceasta reteta poate fi gasita in diverse variante in bucatariile din Europa de Est si Balcani, fiecare cu mici adaptari locale.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciulama de hribi cu verdeata

Ciulama de hribi cu verdeata 

Ciulama aromata de pasare

Ciulama aromata de pasare

Ciulama aromata de pasare din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri făină sare piper unt ulei   Mod de preparare: Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucille curăţate se pisează împreună cu usturoiul, piperul şi sarea până […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.