Ciulama de hribi uscati

Printeaza

Ciulama de hribi uscati din: hribi, unt, ulei, zahar, faina, lapte, smantana, marar, sare, piper.

Ingrediente:Ciulama de hribi uscati

  • 500 g hribi uscaţi
  • 100 g unt sau ulei
  • 2 linguri cu făină
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1 cană cu lapte nefiert
  • 1 cană cu smântână
  • sare
  • piper
  • mărar tocat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi hribii de frunze şi nisip, spălaţi cu atenţie în 2-3 ape, scoateţi şi codi­ţele. Controlaţi dacă sunt compacte, dacă au viermi, aruncaţi-le.

Puneţi hribii să fiarbă 10 minute în apă clocotită cu sare şi zahăr. Scoateţi hribii şi scurgeţi-i în sită, apoi tocaţi-i felii nu prea mici.

Faceţi un sos alb din unt înmuiat pe foc moale, faină pusă în două reprize şi lapte dulce pus câte puţin. Laptele se pune peste amestecul de faină şi unt în timp ce amestecaţi în cratiţă cu lingura de lemn. Sosul trebuie să fiarbă 15 minute la foc mic.

Când aţi tocat hribii, puneţi-i într-o cratiţă mică să fiarbă cu smântână. După 15 minute trageţi cratiţa de pe foc. Amestecaţi hribii cu sosul alb, săraţi, condimentaţi cu piper măcinat şi mărar tocat.

Serviţi cu mămăligă caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.