Ciorba de cartofi (cu bors sau zeama de varza)

Printeaza

Ciorba de cartofi din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, oua, ulei, leustean, sare, bors sau zeama de varza.

Ingrediente:Ciorba de cartofi (cu bors sau zeama de varza)

  • 7-8 cartofi de mărime medie
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 păstârnac, eventual 1 telină
  • 2 cepe
  • 2-3 roşii coapte sau 2-3 linguri bulion
  • 2 ouă
  • 4 linguri ulei
  • 1 legătură leuştean verde
  • sare
  • 1 I borş sau zeamă de varză

 

Mod de preparare:

Borşul de cartofi se pregăteşte ca şi supa de cartofi. In final, se adaugă 1 l de borş fiert în prealabil şi leuşteanul tăiat mărunt. Se mai dă în câteva clocote şi poate fi servit.

O variantă frecvent întâlnită în bucătăria românească este ciorba de cartofi cu zeamă de varză, care se pregăteşte la fel ca borşul, însă pentru acrit se utilizează zeamă de varză.

Primăvara-vara se pregăteşte o ciorbă excelentă folosind pentru acrit pasta de corcoduşe acre.

Nu trebuie să uităm că de multe ori, când bucătarul n-are borş, zeamă de varză sau corcoduşe, foloseşte pentru acrit lămâie, sare de lămâie şi chiar oţet.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.