Ciorba acra cu ciuperci

Printeaza

Ciorba acra cu ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi.

Ingrediente:Ciorba acra cu ciuperci

  • 500 g ciuperci
  • 4 l apă
  • 2-3 morcovi
  • un păstârnac
  • o roşie
  • un ardei gras
  • o ceapă
  • sare
  • frunze de leuştean şi de pătrun­jel verde
  • oţet
  • piper
  • 6 căţei de usturoi
  • un gălbenuş crud
  • două linguri cu smântână

 

Mod de preparare:

Legumele se taie mărunt sau se dau pe râzătoare şi se călesc în puţin untdelemn. Se adaugă ciupercile, zeama de carne, sarea, pipe­rul şi frunzele de leuştean.

Se lasă să fiarbă, iar la sfârşit se pune mujdeiul. După câteva clocote se adaugă gălbenuşul amestecat separat cu smântână şi un polonic cu zeamă fierbinte.

Inainte de a se aduce la masă, se pune pătrunjelul verde tocat.

Se serveşte cu ardei iute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.