Ciorba acra de ciuperci

Printeaza

Ciorba acra de ciuperci din: morcovi, patrunjel, ceapa, ciuperci, orez, bors, leustean, sare, piper, smantana.

Ingrediente:Ciorba acra de ciuperci

  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1,5 l apă
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri orez
  • 500 ml borş
  • sare si piper
  • 1 legătură leuştean
  • smântână vegetală, opţional

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, mai puţin ciupercile, le speli, le pui în apă şi le aşezi pe foc. Separat, cureţi şi speli ciupercile şi le feliezi. Când legumele sunt fierte, strecori zeama în altă oală şi o pui din nou pe foc.

Când dă în clocot, adaugi ciupercile şi le laşi la fiert, până se înmoaie. Speli orezul în câteva ape şi-i dai drumul în zeamă. După 20 de minute, torni borşul clocotit, apoi potriveşti de sare şi piper.

Mai laşi să dea în câteva clocote, pui leuşteanul tocat şi stingi focul.

Serveşti cu smântână vegetală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.