Chiftelute din legume cu sos de mustar si usturoi

Printeaza

 Chiftelute din legume cu sos de mustar si usturoi

Ingrediente:Chiftelute din legume cu sos de mustar si usturoi

  • 1/2 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 ră­dăcini pătrunjel
  • 1 conopidă (de la congelator)
  • 1 ceapă
  • 1 legătură verdeaţă
  • sare
  • piper
  • 1 lingură margarină vegetală
  • 200 ml ulei
  • 1 cană pesmet

Pentru sos ai nevoie de:

  • 1 căpăţână de usturoi
  • 2 linguri muştar
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei
  • sare

 

Mod preparare chifteluţe:

Cureţi cartofii, morcovii, pătrunjelul şi le pui la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, le pasezi cu furculiţa sau cu mixerul şi procedezi la fel cu conopida decongelată. Tai ceapa mărunt, o rumeneşti în ulei, apoi o amesteci cu piureul de legume, pui sare şi piper după gust şi verdeaţa tocată.

Formezi apoi chifteluţe, pe care le tăvăleşti prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins în care ai adăugat şi margarina.

Mod preparare sos:

Pisezi usturoiul şi îl amesteci bine cu muştarul, un praf de sare şi pătrunjelul tăiat mărunt. Adaugi apoi ulei puţin câte puţin, ca la maioneză, amestecând continuu. Cu acest sos chifteluţele sunt excelente!

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.