Despre cocktailuri

Ceai verde cu menta si ambra

Ceai verde cu menta si ambra din: ceai verde, mentă proaspătă, zahăr, ambră cenuşie sau neagră. Ingrediente: 1 lingură cu vârf de ceai verde 6 vârfuri de mentă proaspătă 16 bucăţele de zahăr 1/2 linguriţă de ambră cenuşie sau neagră     Mod de preparare: Se pun toate aceste ingrediente în ceainic. Se toarnă peste ele apă clo­cotită şi […]

Ceai verde cu lamaie, mar si stafide

Ceai verde cu lamaie, mar si stafide din: pliculete de ceai verde, apa, zeama de lamaie, lamaie, mar, stafide galbene, miere de albine, cuburi de gheata, frunze de menta. Ingrediente: 6 pliculete de ceai verde 3 l apa zeama de la 2 lamai 1 lamaie feliata 1 mar 5-6 boabe de stafide galbene 4 linguri miere de albine cuburi de gheata frunze […]

Ceai rece cu menta, miere si lamaie

Ceai rece cu menta, miere si lamaie din: mentă proaspătă, zeama de lămâie, miere de albine, cuburi de gheaţă, apa, rădăcină de ghimbir (opţional). Ingrediente: 3 linguri mentă proaspătă tocată zeama de la o lămâie 3 linguri miere de albine cuburi de gheaţă 2 l apă 1 bucatica rădăcină de ghimbir (opţional) Mod de preparare: Fierbi apa, adaugi menta si olasi sa se […]

Ceai racoritor cu piersici si lamaie

Ceai racoritor cu piersici si lamaie din: pliculete de ceai alb sau verde, lamaie, lamaie verde (lime), piersici, miere de albine, menta proaspata, apa, cuburi de gheata. Ingrediente: 8 pliculete de ceai alb sau verde 1 sfert de lamaie 1 lamaie verde (lime) 2-3 piersici 3 linguri de miere de albine crengute de menta proaspata 3 l apa cuburi de gheata         Mod de […]

retete

Ceai dulce cu faina si miez de nuca

Ceai dulce cu faina si miez de nuca din: făină de grâu, zahăr, ulei de susan, miez de nucă prăjit, seminţe de pepene (decojite), stafide, coajă îndulcită de pepene, amestec de esenţe.   Ingrediente: 900 g făină de grâu 250 g zahăr 4 linguri ulei de susan 2 linguri miez de nucă prăjit 2 linguri seminţe […]

Raspandirea ceaiului in Mongolia si Rusia

Ceaiuri care topesc celulita

Celulita este o problema pentru majoritatea femeilor, indiferent de greutate sau de varsta. Inesteticul aspect de coaja de portocala le da batai de cap chiar si femeilor slabe, si nu putine sunt reprezentantele sexului frumos care duc un adevarat razboi cu aceasta afectiune. Sportul si dieta sunt factori esentiali in combaterea celulitei, insa ne putem […]

Ceai pentru colindatori

Ceai pentru colindatori din: portocala, lamaie, scortisoara, cuisoare, ghimbir, miere, whisky, apa si ceai negru. Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 1 lingurita scortisoara rasa 2 cuisoare 1 lingurita ghimbir ras 4 linguri miere 200 ml whisky 1 litru apa 4 lingurite ceai negru   Mod de preparare: Puneţi apa la fiert şi când clocoteş­te, adăugaţi plantele […]

Culesul frunzelor de ceai

Culesul frunzelor de ceai: Când vine vremea culesului în China, frunzele de ceai se smulg cu mâna, deoarece pe o singura planta exista frunze de calitati diferite. In alte tari se folosesc masini de cules, însa din cauza ca ele nu pot identifica si sorta frunzele diferite, prin aceasta metoda se produce numai un ceai […]

Ceai: Obiceiurile coreene si tibetane

Plantele de ceai si varietatile lor

Plantele de ceai sunt fie salbatice, fie cultivate, iar în China se împart în sase tipuri: albe, galbene, verzulii, verzi, rosii si negre. In Occident, ceaiul verde si ceaiul verzuliu nu sunt diferentiate, ambele fiind catalogate ceai verde. Cu toate ca în acest capitol se dau informatii generale cu privire la culoarea, aroma si gustul […]

Ceai: Ce nu stiai despre ceaiuri

Ceai: Ce nu stiai despre ceaiuri. Ceaiurile fac minuni pentru sanatate, asa ca pot fi consumate si ca tratament naturist pentru o larga varietate de afectiuni. Tocmai de aceea, este a doua cea mai consumata bautura din lume, pentru numeroasele sale beneficii si gustul delicios. Nu mai este nici un mister pentru nimeni, ceaiul ajuta […]

Tuica fiarta

Ceaiul si secretele sale

Cand 66 la suta dintre britanici consuma ceai in fiecare dimineata, trebuie sa incercam a intelege acest fenomen, cu toate aspectele ce tin de aceasta bautura. Iata cateva raspunsuri la cele mai populare intrebari despre ceai: Britanicii consuma in jur de 165 de milioane de cesti pe zi, adica 60,2 miliarde pe an. Marea Britanie […]

The World Of Tea

Ceai: Ceaiul negru, remediu pentru hipertensiune

Denumit de chinezi ceai rosu (Hongcha), ceaiul negru este obtinut din frunzele plantei Camellia sinensis, lasate mai multe saptamani sa se oxideze natural. Foarte bogat in aminoacizi, uleiuri volatile, iod, potasiu, B-uri si alte vitamine, este intrebuintat tot mai frecvent in tratarea diverselor afectiuni ale organismului. Un studiu australian efectuat pe un esantion de 95 […]

Beneficiile ceaiului verde

Beneficiile ceaiului verde: Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat, frunzele de ceai verde asigura […]

Care sunt beneficiile ceaiului

Ceaiul, consumatzilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de tumori pe creier şi de accident vascular cerebral, potrivit Simon Gibbons, profesor de chimie laUniversity College din Londra, relatează dailymail.co.uk. Cercetătorul Simon Gibbons spune că,pentru a avea efecte maxime, trebuie consumatezilnic trei căni de ceai. “Trebuie să laşi ceaiul să se infuzeze cel puţincinci minute pentru […]

Ice tea de piersici

Ice tea de piersici din: piersici, ceai de piersici, zahar brun. Ingrediente: 1 piersică 4 plicuri ceai de piersici zahăr brun     Mod de preparare: Se fierbe 1 l de apă cu 4 lingurițe de zahăr brun. Când clocotește se adaugă ceaiul. Se oprește focul și se acoperă vasul. Se lasă să se răcească. […]

Icea tea cu fructe si lamaie

Icea tea cu fructe si lamaie din: apa, ceai de fructe, miere, lamaie, gheata.   Ingrediente: 2 l apă 4-5 linguri ceai de fructe (uscate) 4 linguri miere 1 lămâie gheață     Mod de preparare: Se pune apa la fiert. Se adaugă ceaiul când clocotește și se lasă la infuzat timp de 20 de […]

Piata de ceai indoneziana

Ceai de ghimbir cu miere si scortisoara

Ceai de ghimbir cu miere si scortisoara din: apa, ghimbir, miere, lamaie, scortisoara. Inrgediente: 500 ml apă 1 rădăcină ghimbir 4 lingurițe miere 1 lămâie batoane de scorțișoară   Mod de preparare: Se curăță ghimbirul și se dă pe răzătoarea mică. Se pune apa la fiert. Când clocotește se adaugă 2 lingurițe de ghimbir ras. […]

Ceai thailandez cu gheata

Ceai racoritor cu gheata

Ceai racoritor cu gheata din: apa, flori de salcam, miere, lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 400 ml apă 2 linguri flori de salcâm-uscate 2 linguri miere 1 lămâie frunze de mentă   Mod de preparare: Se pune apa la fiert. Când clocotește se adaugă florile de salcâm uscate. Se oprește focul, se acoperă ibricul cu […]

Reteta zilei: Granita de ceai

Granita de ceai din: ceai de iasomie, ceai verde, apa, zahar tos, lapte.   Ingrediente: 2 linguri frunze ceai iasomie 2 linguri frunze de ceai verde 4 cani de apă 2/3 ceasca de zahar tos 1 cana de lapte     Mod de preparare: Combinati frunzele de iasomie si frunzele de ceai verde intr-un blender […]

Ceai de lemongrass

Ceai de lemongrass din: lemongrass, miere, apa. Lemongrass este o planta tropicala cu frunze lungi si tulpini subtiri si fibroase, folosita frecvent in bucataria asiatica, mai ales in bucataria tailandeza, indiana si vietnameza. Are un gust usor citric si poate fi folosit atat in prepararea supei, cat si in prepararea curry-urilor, stir-fry-urilor si a altor feluri […]

Ice tea cu mentă şi pepene

Ice tea cu mentă şi pepene. Se amestecă 200 ml ceai ver­de rece cu 2-3 linguri de sirop de arţar, 100 ml suc de portocale şi 2 linguri suc de limete. Se serveşte cu pepene şi felii de portocale. Ice tea cu mentă şi pepene Ice tea cu mentă și pepene este o băutură răcoritoare […]

Ceai cu mirodenii

Ceai cu mirodenii din: ceai negru, coaja de portocala, ghimbir, amestec de scortisoara, nucsoara, cuisoare, zahar brun si spuma de lapte. Ingrediente: 4 plicuri ceai negru 1 coaja de portocala 1 felie  subtire de ghimbir 1/2 lingurita amestec de scortisoara nucsoara si cuisoare 4 lingurite zahar brun optional, lapte fierbinte sau spuma de lapte   […]

Punci cu mere

Punci de ceai cu vin rosu

O reteta de Punci de ceai cu vin rosu din: portocala, zahar, ceai negru, vin rosu, cuisoare si lichior de coacaze. Ingrediente: 1 portocala 4 linguri de zahar 1/4 ceai negru tare 1/2 l vin rosu, nu foarte tare cuisoare macinate lichior de cocaze         Mod de preparare: Pregatim ceaiul negru. Curatam […]

Ceai cu portocale si rom

Ceai cu portocale si rom din: ceai, apa, portocale, lamai, zahar, rom si arrak. Ingrediente: 16 lingurite de ceai de Ceylon 1 l apa 8 portocale 2 lamai zahar 1/2 l rom putin Arrak   Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si-l lasam la infuzat 5 minute. Stoarcem portocla si lamaia. Adaugam zeama […]

Ceai răcoritor cu friscă

O reteta simpla de ceai racoritor cu frisca din: ceai negru, miere, frisca, caramele cu lapte, lapte pasteurizat, inghetata de vanilie si scortisoara. Ingrediente: 3 pliculete ceai negru 4 linguri miere 200 ml frisca lichida 4 caramele cu lapte 200 ml lapte pasteurizat 4 cupe inghetata de vanilie 1 lingurita de scortisoara macinata   Mod […]

Punci de ceai

O reteta de punci de ceai din: frunze de ceai negru, apa, vin rosu, zahar, pastai de vanilie, pimenta, cuisoare, ghimbir, zeama de portocala si cointreau. Punciul va fi mai gustos daca il fierbem impreuna cu o portocala in care am intepat mai devreme cateva cuisoare. In loc de zahar putem folosi si miere. Ingrediente: […]

Ceai Cherry

Ceai asiatic

Ceai asiatic din: ceai, apa, vin rosu, cuisoare, vanilie, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 lingurite de ceai Assam 3/4 apa 1 sticla de vin rosu 2 cuisoare 1 pastaie de vanilie 2 linguri de zahar zeama de lamaie   Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si-l lasam la infuzat 3-4 minute. […]

Ceai Cherry

Ceai Cherry

Ceai Cherry din: ceai, miez de vanilie, zeama de lamaie, cherry brandy si zahar. Ingrediente: 1 lingurita de ceai Darjeeling miezul unei jumatati de vanilie zeama de lamaie 2 cl Cherry brandy zahar   Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si vanilie si-l lasam la infuzat 3 minute. Adaugam lichiorul de cirese si […]

Cele mai bune ceaiuri pentru sănătate

Ceai pentru zile reci

Ceai pentru zile reci din: ceai, rom, lamaie si candel. Ingrediente: 2 lingurite de ceai 2 paharele de rom 2 felii de lamaie candel   Mod de preparare: Facem infuzie de ceai, lasandu-l in apa 3-4 minute, dupa preferinta. Adaugam romul, turnam in 2 pahare si indulcim cu candel. Asezam o felie de lamaie pe […]

Ceaiul negru

Ceai cu rom

O reteta de ceai cu rom din: rom, zeama de lamaie, zahar, ceai si scortisoara. Ingrediente: 2 cl rom zeama de lamaie 2 lingurite de zahar 1 lingurita de ceai Assam 1 scortisoara   Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si lasam sa se infuzeze 5 minute. Mixam romul cu cateva picaturi de […]

Ceai Cherry

Ceai cu sampanie

O reteta de ceai cu sampanie din: ceai negru, apa, cuburi de zahar, lamai si sampanie. Ingrediente: 4 linguri de ceai negru 1/4 l apa 12 bucati cuburi de zahar 2 lamai 2 sticle de sampanie   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceai, adaugam cubul de zahar si lasam 5 minute. Racim cu […]

Ceai de maracuja cu inghetata

Ceai de maracuja cu inghetata

O reteta simpla de Ceai de maracuja cu inghetata din: ceai de maracuja, apa, lichior de rodie si inghetata de maracuja. Ingrediente: 10 linguri de ceai de maracuja 3/4 l apa 8 linguri de lichior de rodie 250 g inghetata de maracuja   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceaiul de maracuja, lasam 5 […]