catina

Ceai de catina

Cătina (Hippophae rhamnaides)  Descriere Creşte pe malul apelor curgătoare, zone râpoase şi este numită în unele regiuni şi cătină albă. Acţiune Acţiune farmacodinamică. Sursă importantă de vitamine, antidiareic. In compoziţia chimică a fructelor predomină vitamina C, o serie de pigmenţi care dau culoarea portocalie, vitaminele Bl şi B2, acid folic, acizi graşi şi fitosteroli. Datorită […]

Castane coapte

Ceai de castan

Castanul  Descriere Familia acestor arbori umbroşi cunoscuţi sub numele de castani creşte în Europa şi în S.U.A. Seminţele sunt procesate pentru a se obţine extractul de castan, care este vândut de obicei sub formă de capsule. Acţiune Cercetările existente sugerează că această plantă poate diminua umflăturile şi alte simptome ale insuficienţei venoase cronice. S-a arătat […]

Ceai de busuioc

Busuiocul (Odmum basilicum)  Acţiune Acţiune internă: aromatizant, calmant al colicilor intestinale, stimulează digestia, este diuretic şi antiseptic pulmonar. Utilizare Intern se administrează în colici intestinale, balonări intestinale, bronşită, cefalee, ulcer gastric, anorexie, diaree, colită. Se foloseşte sub formă de infuzie – o linguriţă la 200 ml apă clocotită. Se beau 3 ceaiuri călduţe pe zi, […]

Brusturele curata sangele

Ceai de brustur

Brusturul (Arctium lappa)  Descriere Este cunoscută şi sub denumirea de lipan sau lăptuc. Mai sunt cunoscute două specii de brusture faţă de care prezintă unele deosebiri. De la brusture folosim rădăcina care este bogată în insulină, săruri şi ulei volatile care au acţiune antimicrobiană. Acţiune Acţiune farmacodinamică. Hipoglicemiant, creşte diureza, coleretic, sudorific. Utilizări Diabet. Ceaiul […]

Ceai de Brusture

Ceai de Brusture: Brusture (Arctium Lappa). Ceaiul de brusture este cunoscut pentru proprietățile sale de detoxifiere și beneficiile pentru sănătate. Descriere Rădăcinile plantei Arctium lappa L., fam. Asteraceae care conţin polizaharide (inulină), poliine, lactone sesquiterpenice, triterpene, derivaţi de acid cafeic, tanini, mucilagii, fitosteroli. Indicaţii Detoxifiere, reumatism, gută, colecistită, infecţii urinare, stomatită, afte, dermatite, acnee, seboree, […]

Ceai de arnica

Ceai de arnica  (Arnica Montana)  Descriere Arnica creşte în regiunile montane. Se mai numeşte potbal de munte, carul pădurilor, cujdă sau carul-zânelor. Conţine uleiuri volatile, arnidiol, arnisterină, colină, acid cafeic, xantofila. Antiseptic, cicatrizant, decongestiv. De la această plantă se folosesc florile şi mai rar planta întreagă. Utilizare Laringită acută. In plăgi se utilizează sub formă […]

Semintele de telina

Ceai de Armurariu

Ceai de Armurariu (llybum Marianum)  Descriere Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă care se foloseşte de peste 2000 de ani ca remediu pentru tratarea bolilor de ficat şi vezică biliară. Primele utilizări în scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de către medicul grec Dioscoride, care folosea armurariu pentru tratarea muşcăturilor de […]

Anghinare cu oua ochiuri

Ceai de anghinare

Ceai de anghinare (Cynara scolymus L.). Ceaiul de anghinare este o băutură aromatică și revigorantă, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Cu o istorie îndelungată în medicina tradițională și în gastronomie, anghinarea este cunoscută pentru proprietățile sale digestive, detoxifiante și antioxidante. Acest ceai rafinat este apreciat pentru gustul său ușor amar și notele subtile de iarbă, […]

Ceai de Anasonut

Anasonut (Piminella anisium L.)  Descriere Este originar din regiunile mediteraneene. La noi se găseşte numai cultivată. Planta este cunoscută şi sub denumirea de bădean. Fructele de anason se pot confunda cu cele de cicută care sunt foarte toxice. Fructele de anason au gust şi miros plăcut. De la anason se folosesc fructele – Fructus Anisi […]

Plante medicinale: coada calului

Ceai de Aloe Vera

Ceai de Aloe Vera (Aloe barbadensis) Descriere Pe lângă producerea unui gel emolient, din frunzele de aloe vera se extrage şi un suc amar, care este solidificat şi vândut sub formă de pulbere sau capsule, adesea amestecat cu alte ierburi. Abuzul de aloe vera sau de alt laxativ poate duce la deshidratare şi privează corpul […]

Plante medicinale: pirul

Ceai de albastrele

Ceai de albastrele (Centaura cyanus L.)  Utilizare Intern: antidiareic, datorită conţinutului de tanin cu acţiune astringentă, diuretic, în afecţiuni renale şi afecţiuni ale vezicii urinare. Extern: calmant în iritaţiile oculare. Tot extern se foloseşte sub formă de cataplasme şi comprese în tratamentul pleoapelor ridate şi tonifiant al muşchilor lăsaţi. In scopuri medicinale, din flori -Flores […]

Ceai de afine si scortisoara

Ceai de afin

Ceai de afin (Vaccinum Mirtillusl)  Descriere Acţiunea farmacodinamică: astringent, bacteriostatic, scade zahărul din sânge. Utilizare Antidiabetic. Datorită principiului activ, mirtilina, numită şi insulină vegetală, scade zahărul din sânge. Se foloseşte în gută, reumatism, infecţii urinare, uremia. Este antidiareic, folosit în cazul enterocolitelor de fermentaţie şi putrefacţie. Se foloseşte în creşterea acuităţii vizuale. Plecând de la […]

Mituri despre diete

Ceai de angelica

Ceai de angelica (Angelica Archangelica) Descriere Denumire populară angelica: aglis, aglice, balaban, barba caprei, cârtiţe, coada mielului, feregea albă, floarea soarelui de câmp, iarbă neagră, iglice, mărcuţe, smeoaie, teişor, turiţă albă. Rădăcina conţine ulei volatil în a cărui compoziţie intră principii cumarinice, angelicina, xantotoxina, imperatorina, bergaptenul. Mai conţine acizii cafeic, clorogenic, angelic, fumărie, oxalic, acizi […]

Whipped tea

Reteta zilei: Ceai cu aroma de nuca de cocos

Ceai cu aroma de nuca de cocos din: suc de lamaie, ceai cu aroma de cocos, apa, lamaie, scortisoara, lapte de cocos, zahar, ceai.   Ingrediente:  30 ml suc de lămâie 45 ml ceai cu aroma de cocos 120ml apă lamaie si scortisoara, pentru ornat Ingrediente ceai cu aroma de cocos: lapte de cocos 1/2 […]

Ice_tea_cu_piersici

Ice tea cu piersici

Ice tea cu piersici din: piersici, ceai, lamaie, apa, miere, menta. Ingrediente: 4-5 piersici 3-4 pliculeţe cu ceai (negru, verde, iasomie) 1 l apă 1 lămâie miere frunze de mentă   Mod de preparare: Adu apa la temperatura de fierbere şi toarn-o peste pliculeţele de ceai alese. Infuzează-le după recomandarea producătorului, apoi lasă ceaiul să […]

Reteta zilei: Ceai de fructe cu lamaie si gheata

Ceai de fructe cu lamaie si gheata din: apa, ceai de fructe miere, lamaie.   Poate iti place si: Inghetata de ceai verde Ceai de fructe cu lamaie si gheata Ceai de ghimbir cu aroma de scortisoara   Ingrediente:  8 căni de apă 6 pliculete de ceai de fructe ¼-⅓ casca miere sucul de la […]

Ceai de mere usor alcoolizat

Reteta zilei: Ceai negru cu aroma de lavanda

Ceai negru cu aroma de lavanda din: ceai negru, apa, zahar, lavanda, suc de lamaie.   Ingrediente:  8 pliculete de ceai negru 9 căni de apă zahăr 1 cană 1 pumn lavanda 1/4 ceasca suc de lamaie       Mod de preparare: Într-o cratiță mică, se combină 1 cană de apă cu zahăr și […]

Reteta zilei: Ceai de ghimbir cu aroma de scortisoara

Ceai de ghimbir cu aroma de scortisoara din: scortisoara, ghimbir apa, zahar, nuci de pin, curmale.     Ingrediente:  3 batoane scorțișoară 1 bucata ghimbir, tăiat în felii subțiri 3 l de apă 1-2 cani de zahar nuci de pin si curmale uscate, pntru servire       Mod de preparare: Se pregatesc ingredientele. Într-o […]

Ceaiul negru

Ceai asiatic cu bule de aer

Ceai asiatic cu bule de aer din: seminte de chia, lapte de migdale, ceai verde, gheata, nectar de agave, afine. Ingrediente: un sfert de ceaşcă de seminţe de chia o jumătate de ceaşcă de lapte de migdale o ceaşcă de ceai verde o jumătate de ceaşcă de gheaţă o lingură de nectar de agave două […]

The World Of Tea

Ceaiul

Pentru a obţine ceaiuri cu aromă plăcută, carac­teristică, este absolut necesar ca prepararea, fier­berea acestora, să se facă în vase speciale, care nu se mai întrebuinţează pentru alte scopuri. Prepararea ceaiurilor se face prin două metode: prin infuzie şi prin decocţie. Prin infuzie, plantele se opăresc cu apă clocotită, punîndu-le pe strecu­rătoare deasupra unui vas, […]

Evoluţia ceaiului in China

Ceai de matase de porumb

Ceai de matase de porumb din: apa, matase de porumb. Ingrediente: 250 ml apâ 1 lingurâ mâtase de porumb         Mod de preparare: Se fierbe mătasea de porumb în apâ clocotită, 4-5 minute, apoi se ia de pe foc, se acoperă şi se lasă să se aşeze. Se strecoară şi se bea […]

Ceai dietetic

Ceai dietetic din: plante, apa. Ingrediente: 5 g plante uscate (amestec) 250 ml apă       Mod de preparare: Se pune apa să fiarbă şi, cînd clocoteşte, se toarnă peste plante. Se acoperă şi se lasă să se aşeze. Se strecoară sau se filtrează prin tifon. Se bea cald, neindulcit.

Just Like Apple Cider

Ceai de macese

Ceai de macese din: boabe de macese, apa, zahar. Măceșele sunt una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina C, esențială pentru sănătatea sistemului imunitar, producția de colagen și absorbția fierului din alimente. Studiile sugerează că măceșele pot avea proprietăți antiinflamatorii, fiind benefice în ameliorarea simptomelor artritei și a altor afecțiuni inflamatorii.   Ingrediente: […]

Cocktail de cirese cu banane

Ceai de cozi de cirese

Ceai de cozi de cirese din: apa, cozi de cirese. Ingrediente: 1 l apă 1 pumn de cozi de cireşe     Mod de preparare: Se fierb cozile de cireşe in apă clocotită 20-30 minute, apoi se ia de pe foc, se lasă să se aşeze şi se filtrează. Se îndulceşte după gust şi se […]

Ceai thailandez cu gheata

Ceai thailandez cu gheata

Ceai thailandez cu gheata din: sirop de agave, ceai negru, lapte de migdale, suc de portocale, anason, vanilie, scortisoara, gheata. Ingrediente: patru linguri de sirop de agave o ceaşcă şi jumătate de ceai negru, fiert o ceaşcă de lapte de migdale două linguri de suc de portocale un sfert de linguriţă de anason stelat, praf […]

Plante medicinale: coada calului

Suc din ceai de plante

Suc din ceai de plante din: goji, fructe de padure, apa, ceai, caju, miere, cacao, nucsoara, gheata. Ingrediente: un sfert de ceaşcă de fructe goji uscate sau alte fructe de pădure două ceşti de apă o ceaşcă de ceai de plante, simplu sau combinat după preferinţă, fiert timp de trei minute un sfert de ceaşcă […]

Milkshake de vanilie

Reteta zilei: Milkshake cu inghetata de vanilie si ceai verde

Milkshake cu inghetata de vanilie si ceai verde din: lapte, inghetata de vanilie, ceai verde, pudra de malt, esenta de vanilie, miere.   Ingrediente:  1/2 cana de lapte 1 cană înghețată de vanilie 1 lingura ceai verde, pulbere 1 1/2 linguri de pudră de malț 1 strop de esenta de vanilie 2 lingurite de miere […]

Cocktail Feel Like Home

Reteta zilei: Cocktail cu ceai negru

Cocktail cu ceai negru din: apa, ceai negru, sirop de agave, bourbon, portocale, menta, gheata. Poate te intereseaza si: Cocktail cu whisky, ceai verde si aroma de menta Cocktail cu piersici si ceai Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeura   Ingrediente:  6 cani apa 4-5 pliculete ceai negru 1/4 cana sirop de […]

Cele mai bune ceaiuri pentru sănătate

Cele mai bune ceaiuri pentru sănătate

Cele mai bune ceaiuri pentru sănătate. Consumul de ceai este recomandat pentru protejarea creierului de diverse maladii, pentru o inimă mai puternică, pentru purificarea organismului şi energizarea lui, dar şi în curele de slăbire, iar aceasta este doar o scurtă trecere în revistă a beneficiilor. Ceaiul, subestimat de multe ori mai ales în cultura românească, […]

Ice tea cu cirese

Ice tea cu cirese

Ice tea cu cirese din: cirese, menta, indulcitor, ceai, suc de lamaie. În zilele toride de vară, nu există nimic mai revigorant decât un pahar răcoritor de ice tea cu cirese.   Ingrediente: două ceşti de cireşe fără sâmburi o mână de frunze de mentă proaspătă  5 lingurite de îndulcitor 300 ml ceai verde 50 […]

The World Of Tea

7 ceaiuri care alungă stresul

După o zi de muncă obositoare, un calmant natural e binevenit. Şi ce poate fi mai plăcut decât să te odihneşti în fotoliu, sorbind o cană de ceai? Iată câteva plante care au rolul de a te relaxa, la capătul unei zile pline de stres. Ceaiul de roiniţă tratează depresia cauzată de suprasolicitarea de fiecare zi, […]

Chai masala

Chai masala

Chai masala din: apa, lapte, ceai, zahar vanilat, cardamom, anason, cuisoare, nucsoara, scortisoara, piper, ghimbir. Ingrediente: 1 cană apă 1 cană lapte gras 2 linguriţe ceai negru (verde) 2 plicuri zahăr vanilat 1 cardamom verde 1/2 steluţă anason 3 cuişoare 1 nucşoară 1 bucăţică scorţişoară de 5 cm câteva boabe de piper 1 vârf linguriţă […]