Care sunt beneficiile ceaiului

Printeaza

Ceai1Ceaiul, consumatzilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de tumori pe creier şi de accident vascular cerebral, potrivit Simon Gibbons, profesor de chimie laUniversity College din Londra, relatează dailymail.co.uk.

Cercetătorul Simon Gibbons spune că,pentru a avea efecte maxime, trebuie consumatezilnic trei căni de ceai. “Trebuie să laşi ceaiul să se infuzeze cel puţincinci minute pentru a permite apei fierbinţi să extragă compuşii dinplante”, a spus el.

Existămai multe tipuri de ceai – negru, verde, alb şi Oolong. Toate conţinantioxidanţi şi au multe beneficii pentru sănătate.

Adăugândlapte, antioxidanţii din ceai ajung mai greu în organism, din cauzaproteinelor, iar dacă se adaugă zahăr, efectul nu va mai fi acelaşi.

Ceaiul negru reduce riscul de accident vascular cerebral

Unstudiu realizat timp de 15 ani în Olanda a stabilit că un consum regulat deceai negru fără lapte reduce riscul de accident vascular cerebral. Cercetătoriiau stabilit că antioxidanţii din ceaiul negru ajută la reducerea nivelului decolesterol rău, care se depune pe artere şi creşte riscul de accident vascularcerebral şi atac de cord. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii astabilit, de asemenea, că o cantitate de cinci căni de ceai negru pe zi reducenivelul colesterolului rău cu 11%. De asemenea, antioxidanţii din ceaiîmbunătăţesc circulaţia sanguină.

Îmbunătăţeşte funcţiile creierului

Ceaiul negru îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare. Un studiu al Universităţii din Northumbria a relevat că taninul şi cofeina din ceaiul negru îmbunătăţescfuncţiile cognitive.

Într-unul dintre teste, cei care au băut două căni cu ceais-au descurcat mai bine decât cei care au consumat băuturi placebo. Un altstudiu, al Colegiului Imperial, a stabilit că persoanele care beau mai mult de100 de militri de ceai sau cafea pe zi prezintă un risc cu 34 la sută mai micde a avea o tumoră pe creier.

Întăreşte sistemul imunitar

Universitatea Harvard a făcut, în cadrul unui studiu, teste de sânge pentru a comparafuncţiile imunitare ale celor care beau ceai negru cu ale celor care nu consumăo astfel de băutură. Cercetătorii au ajuns astfel la concluzia că persoanelecare consumă cinci căni de ceai negru pe zi au un sistem imunitar mai bun.Totodată, ceaiul ajută organismul în lupta cu bacteriile, iar ceaiul de ghimbireste cunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatoare şi pentru faptul căstimulează circulaţia.

Di ncauza cofeinei, ceaiul negru ar trebui evitat înainte de culcare. Cele maimulte ceaiuri însă nu conţin cofeină, iar muşeţelul este recomandat pentruefectul său calmant. Ceaiul de lavandă relaxează corpul şi mintea, iar ceaiulde busuioc are efecte sedative.

Întăreşte sănătatea dinţilor

Deşiceaiul negru, consumat mai ales fără lapte, poate colora într-un mod inesteticdinţii, el protejează gura de bacteriile care cauzează boli ale gingiilor şicarii. Ceaiul alb şi cel verde protejează de asemenea împotriva acestorbacterii.

Ceaiul verde ajută digestia şi împiedică asimilarea grăsimilor

Ceaiulverde (făcut din frunze neprocesate) ajută sistemul digestiv. Stimuleazăcontracţiile intestinale, ajută şi la slăbit şi încetineşte asimilareagrăsimilor rele pentru organism cu 30%. Şi ceaiul de mentă este bun pentrudigestie, iar cel de ghimbir este bun împotriva greţurilor.

Previnecancerul

Ceaiulconţine antioxidanţi care opresc creşterea celulelor canceroase. Ceaiul are depeste 8-10 ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele şi legumele. În special,ceaiul verde conţine astfel de antioxidanţi. Potrivit unui studiu recent dinTaiwan, cei care beau zilnic o cană cu ceai verde prezintă un risc mai mic de adezvolta cancer la plămâni. De asemenea, ceaiul încetineşte evoluţia canceruluide prostată şi reduce riscul de cancer la stomac.

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.