Cataif cu crema, nuci si fistic

Printeaza

Cataif cu crema, nuci si fistic din: blat de cataif, nuca, fistic, glazura, zahar, lapte, faina, lamaie, unt, frisca.

Ingrediente:Reteta_cataif

  • 1 blat de cataif din comerţ
  • 300 g miez de nucă
  • 100 g fistic crud
  • 1 plic glazură Duo
  • 550 g zahăr
  • 1 I lapte
  • 8 linguri făină
  • coaja de la 1 lămâie
  • 200 g unt cu 80% grăsime
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Faci un sirop din 1,2 I apă şi 400 g zahăr. Amesteci şi laşi vasul pe foc până când siropul se leagă. Torni jumătate din sirop fierbinte peste blatul de cataif şi îl laşi să se umfle 30 de minute, apoi torni şi restul de sirop.

Pentru cremă, pui într-o cratiţă zahărul, făina şi coaja de lămâie. Torni treptat laptele şi amesteci cu telul, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Fierbi crema pe foc mic, amestecând până se îngroaşă crema. Pui esenţa la sfârşit, iar după ce s-a răcit, încorporezi câte puţin unt. Presari peste blat nucile coapte în cuptor şi torni crema în strat uniform. Acoperi cu un strat de frişcă şi decorezi cu fistic şi cu glazură Duo.

Consumi a doua zi acest desert oriental, după ce l-ai răcit în frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.