Cataif traditional cu mere

Printeaza

Cataif traditional cu mere din: mere, taitei, zahar, sare, lapte.

Ingrediente:Cataif traditional cu mere

  • 1 kg mere
  • 600 g tăiţei
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 1 cană cu lapte

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le felii subţiri. Turnaţi deasupra lor 100 g zahăr, lăsaţi la macerat 60 min.

Fierbeţi tăiţeii în apă cu sare, scurgeţi-i şi aşezaţi-i într-o tavă cu pereţii înalţi unsă cu mult unt. Faceţi un gol în mijloc, răsturnaţi merele şi puneţi forma la cuptor 30 min.

Când tăiţeii s-au rumenit, turnaţi peste ei laptele îndulcit cu 100 g zahăr.

Lăsaţi forma în cuptor încă 10-15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.