Cataif traditional cu mere
PrinteazaCataif traditional cu mere din: mere, taitei, zahar, sare, lapte.
- 1 kg mere
- 600 g tăiţei
- 200 g zahăr
- 1 linguriţă sare
- 1 cană cu lapte
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le felii subţiri. Turnaţi deasupra lor 100 g zahăr, lăsaţi la macerat 60 min.
Fierbeţi tăiţeii în apă cu sare, scurgeţi-i şi aşezaţi-i într-o tavă cu pereţii înalţi unsă cu mult unt. Faceţi un gol în mijloc, răsturnaţi merele şi puneţi forma la cuptor 30 min.
Când tăiţeii s-au rumenit, turnaţi peste ei laptele îndulcit cu 100 g zahăr.
Lăsaţi forma în cuptor încă 10-15 minute.
Pofta buna!