Desert arabesc: Cataif
PrinteazaCataif din: faina, gris, drojdie, zahar pudra, apa, sare.
- 3 pahare făină superioară de grâu
- 5 pahare griş foarte fin
- 5 lingiuriţe drojdie de bere uscată
- 2 linguri zahăr pudră
- 8 pahare apă
- 1 linguriţă sare
Mod de preparare:
Făina şi grisul se cern, separat şi se amestecă bine, împreună cu sarea. Se amestecă drojdia de bere cu zahărul şi se diluează cu o jumătate de pahar de lapte călduţ.
După o jumătate de oră, timp în care a fost ţinut la cald, se toarnă laptele în compoziţia faină-griş şi se frământă bine, într-o singură direcţie.
Se lasă opt ore la dospit, acoperit, în loc cald.Se fac mici rondele din cocă şi se coc la foc mic, într-o tavă tapetată cu făină, la cuptor.
Când se răcesc, se umplu cu nucă tocată mărunt si amestecată cu zahăr.
NOTA: Se pot umple şi cu brânză dulce amestecată cu scorţişoară sau cu frişcă bătută cu zahăr.
Pofta buna!