Desert arabesc: Cataif

Printeaza

Cataif din: faina, gris, drojdie, zahar pudra, apa, sare.

Ingrediente:Cataif

  • 3 pahare făină superioară de grâu
  • 5 pahare griş foarte fin
  • 5 lingiuriţe drojdie de bere uscată
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 8 pahare apă
  • 1 linguriţă sare

 

Mod de preparare:

Făina şi grisul se cern, separat şi se amestecă bine, împreună cu sarea. Se amestecă drojdia de bere cu zahărul şi se diluează cu o jumătate de pahar de lapte călduţ.

După o jumătate de oră, timp în care a fost ţinut la cald, se toarnă laptele în compoziţia faină-griş şi se frământă bine, într-o singură direcţie.

Se lasă opt ore la dospit, acoperit, în loc cald.Se fac mici rondele din cocă şi se coc la foc mic, într-o tavă tapetată cu făină, la cuptor.

Când se răcesc, se umplu cu nucă tocată mărunt si amestecată cu zahăr.

NOTA: Se pot umple şi cu brânză dulce amestecată cu scorţişoară sau cu frişcă bătută cu zahăr.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.