Ardei umpluti cu varza

Printeaza

Ardei umpluti cu varza din: ardei gras, varza alba, morcov, frunze de telina, hrean, boabe de piper, apa si sare grunjoasa.

Ingrediente:Ardei umpluti cu varza

  • 7 kg ardei gras
  • 6 verze albe
  • 1 kg morcov
  • frunze de telina
  • hrean
  • boabe de piper
  • apa dupa necesitate
  • sare grunjoasa, neiodata (in proportie de 1 lingura la 1 litru de apa)

 

Mod de preparare:

Alegi ardei proaspeţi, sănătoşi, îi speli, scoţi cu grijă cotoarele, cureţi seminţele şi îi laşi cu gura în jos la scurs. Cureţi verzele de frunzele exterioare veştejite, le tai fideluţă şi le freci cu sare, apoi o storci pentru a scurge zeama rezultată.

Amesteci varza cu morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mari şi cu frunze de ţelină tocate.

Umpli ardeii cu amestecul de varză, îndesând bine compoziţia, şi îi aşezi în borcane, cât mai apropiaţi unul de altul. Deasupra adaugi frunze de ţelină, felii de hrean şi boabe ele piper.

Separat, amesteci apa cu sarea, în proporţiile indicate, şi o torni peste ardeii umpluţi, până la gura borcanului.

Pe măsură ce lichidul scade, completezi cu altă saramură. Laşi borcanele la temperatura camerei până fermentează, pritoceşti zeama de 2-3 ori în următoarele trei zile, apoi închizi borcanele definitiv şi le depozitezi la loc răcoros, până la folosire.

Ardei umpluti cu varza

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.