Bors de legume, delicios si usor de preparat din: ceapa, cartofi, morcov, telina, radacina de patrunjel si de pastarnac, ardei grasi, mazare, dovlecel, fasole, rosiibors, untdelemn, oua, leustean, sare. Ingrediente: 1 ceapă mare 2 cartofi 1 morcov 1 ţelină mică câte 1 rădăcină mică de pătrunjel și de păstârnac 2 ardei grași diferit colorați 1 […]
Retete de post: Bors de varza
PrinteazaBors de varza din: varza, bors, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, morcovi, sfecla, pastarnac, sare si ulei.
Ingrediente:
- 1 varza mica
- 500 ml bors
- 1 radacina de patrunjel
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 2 morcovi
- 1 sfecla mica
- 1 pastarnac
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Taie in rondele ceapa si radacinoasele si pune-le la inabusit in apa cu ulei si putina sare.
Cand s-au inmuiat, stinge cu apa (doi litri). Adauga cartofii taiati in cubulete, sfecla data pe razatoarea si varza taiata in fasii.
Lasa sa fiarba la foc potrivit.
Cand legumele sunt fierte, pune borsul, pe care deja l-ai dat intr-un clocot.
Lasa sa fiarba totul 5 minute, apoi acopera si stinge focul. Serveste-l cald sau rece, fiindca e la fel de bun.
Bors de varza
Pofta buna!
Borş din cap de miel cu legume si orez
Borş din cap de miel cu legume si orez din: cap de miel, costite de miel, coada, ceapa, morcov, telina, ardei gras, leustean, bors si orez. Este un borş care nu se drege cu ou sau smântână, pentru a-şi păstra savoarea. Ingrediente: 1 cap de miel şi 2–3 costiţe coada 1 ceapă 1 morcov […]
Borş de cartofi cu urzici din: cartofi, morcov, urzici, ceapa verde, usturoi, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 300g cartofi (2-3 buc) 1 morcov 1 castron plin cu urzici alese, spălate şi tăiate fâşii 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze ½ l borş sare leuştean şi pătrunjel tocate Mod de […]
Pofta buna!
Bun, bun, bun doar atat pot spune