Retete de post: Sarmale in foi de vita
PrinteazaSarmale in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, ciuperci, marar, sare, piper, suc de rosii, ulei si rozmarin.
- 60 foi de vita mai mici
- 350 g orez cu bobul lung
- 3 cepe
- 300 g ciuperci
- o legatura marar
- sare
- piper negru macinat si boabe
- un litru suc de rosii
- 30 ml ulei
- rozmarin verde
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală si se taie solzişori. Se căleşte în ulei. Se adaugă ciupercile spălate şi curăţate şi se înăbuşă.
După ce s-au pătruns ciupercile, se pune orezul şi se adaugă puţină apă. Se perpelesc 5 minute şi se dau deoparte. Se presară mărarul tocat mărunt, sare si piper.
Se amestecă bine compoziţia şi se umplu foile de viţă. Se aşază în tavă, se acoperă cu sucul de roşii şi rozmarinul şi se fierb la foc redus. Se servesc ornate cu rozmarin.
Sarmale in foi de vita
Pofta buna!