Retete delicioase: Crap pescaresc
PrinteazaRetete delicioase: Crap pescaresc
- 1 kg crap
- 150 g ceapă
- 160 g morcov
- 150 g ulei
- 2 ardei graşi
- 1 fir de cimbru
- 1 căpăţină usturoi
- 2 roşii mici
- 50 g bulion
- 100 g vin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Crapul tăiat felii se sărează şi se pune într-o tavă cu ulei. Se adaugă usturoi tăiat mărunt, ardei gras tăiat felii, piper şi cimbru. Peştele se unge cu ulei. Se dă tava la cuptor încins şi cînd peştele s-a rumenit, se pune deasupra fiecărei felii de peşte cîte o jumătate de roşie mică.
Se lasă în cuptor pînă se rumenesc roşiile. Intre timp se prepară următorul sos. Se rumenesc în ulei ceapă şi morcov, apoi se sting cu bulion subţiat cu apă. Se toarnă deasupra (facultativ) zeamă de peşte sau de oase de peşte şi 100 g vin.
Se lasă să dea în fiert, se strecoară şi se toarnă sosul peste peşte. Se mai lasă să dea o dată în fiert pe maşină sau la cuptor. La fel se pot prepara şi alte feluri de peşte.
Pofta buna!