Retete de post: Nudli de post
PrinteazaO reteta de nudli de post din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare.
- 1 kg cartofi
- 2 linguri apa
- faina cat cuprinde
- 500 g pesmet sau nuci macinate
- 200 ml ulei
- 100 g zahar
- sare
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi fierbi cu coajă cu tot, în apă cu sare. Când s-au înmuiat, îi laşi la răcit şi apoi îi cureţi. Dai cartofii prin răzătoarea mică sau prin maşina de tocat carne. Adaugi în compoziţia de cartofi 2 linguri de apă şi atâta făină cât trebuie până obţii un aluat mai tare, mai vârtos.
Din aluat faci suluri lungi, de grosimea unui deget. Din sulurile formate, tai beţişoare egale ca dimensiune, cam de 5 cm. Fierbi beţişoarele în apă cu sare. Sunt fierte când se ridică deasupra apei. Scurgi beţişoarele de apă şi le pui într-un castron.
Prăjeşti pesmetul sau nucile măcinate în ulei. Când amestecul devine roşcat la culoare, îl pui în castron peste beţişoarele de aluat fierte. Le presari cu zahăr, le amesteci bine în castron şi serveşti nudli cât sunt calzi.
Nudli de post
Pofta buna!