Retete de post: Nudli de post

Printeaza

O reteta de nudli de post din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare.

Ingrediente:Nudli de post

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri apa
  • faina cat cuprinde
  • 500 g pesmet sau nuci macinate
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi fierbi cu coajă cu tot, în apă cu sare. Când s-au înmuiat, îi laşi la răcit şi apoi îi cureţi. Dai cartofii prin răzătoarea mică sau prin maşina de tocat carne. Adaugi în compoziţia de cartofi 2 linguri de apă şi atâta făină cât trebuie până obţii un aluat mai tare, mai vârtos.

Din aluat faci suluri lungi, de grosimea unui deget. Din suluri­le formate, tai beţişoare egale ca dimensiune, cam de 5 cm. Fierbi beţişoarele în apă cu sare. Sunt fier­te când se ridică deasupra apei. Scurgi beţişoarele de apă şi le pui într-un castron.

Prăjeşti pesmetul sau nucile măcinate în ulei. Când amestecul devine roşcat la culoare, îl pui în castron peste beţişoarele de aluat fierte. Le presari cu zahăr, le amesteci bine în castron şi serveşti nudli cât sunt calzi.

Nudli de post

Nudli de post

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • nudli de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.