Prajitura Flori de mai

Printeaza

Prajitura Flori de mai din: oua, zahar, budinca, faina, lamaie, apa, lapte, zahar vanilinat, faina, oua, ciocolata alba, ulei.

Ingrediente:Prajitura Flori de mai

Blat:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 2 plicuri budincă de zmeură sau căpşuni
  • 4 linguri făină
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 6 linguri apă rece

Cremă şi glazură:

  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 4 ouă
  • 175 g zahăr
  • 80 g făină
  • 150 g ciocolată albă
  • 1 lingură ulei

 

Mod de preparare:

Blat: se bat albuşurile spumă, adăugând pe rând 3 linguri de apă rece. Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, adăugând pe rând 3 linguri de apă rece, apoi praful de budincă, coaja de lămâie, făina şi la final albuşurile spumă. Se coace 15-20 min.

Cremă: în laptele clocotit se adaugă vanilie; se acoperă 15 min. Se freacă ouăle cu zahărul şi făina şi se înglobează laptele fierbinte, în fir subţire.

Se pune vasul pe aburi, până se face ca o smântână groasă.

Se taie blatul pe 2 niveluri şi se decupează flori cu o formă de fursecuri. Se umplu cu cremă şpriţată şi se glazurează cu ciocolată topită în ulei.

 

Pofta buna!


 

Prajitura cu ceai verde

Prajitura cu ceai verde

Prajitura cu ceai verde din: unt, zahar, migdale, galbenusuri de ou, crema de tartar, esenta de migdale, faina, praf de copt, ceai verde si miere. Ingrediente ½ cana unt, la temperatura camerei ¾ cana zahar ¾ cana migdale 3 galbenusuri de ou 3 albusuri de ou ½ lingurita crema de tartar (bicarbonat combinat cu suc de […]

Prajitura fina in doua straturi

Prajitura fina in doua straturi din: ciocolata, zahar, lichior, unt, frisca, oua, gelatina, fructe. Ingrediente: Pentru baza: 200 g ciocolata neagra 1 lingura lichior Amaretto 70 g zahăr 2 ouă 75 g unt 400 ml frişca lichidă un plic gelatina Pentru stratul de deasupra: 200 g ciocolată cu lapte 75 g unt 400 ml frişca […]

Prajitura aromata cu capsuni

Prajitura aromata cu capsuni din: faina, unt, oua, zahar, praf de copt, capsuni. Ingrediente: 500 g căpşune 300 g făină 200 g unt moale 4 ouă 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat un plic praf de copt un praf sare   Mod de preparare: Untul se mixează cu cele două tipuri de zahăr şi sarea. […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.