Vinete moldovenesti

Printeaza

Vinete moldovenesti din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar, margarina, pesmet, faina, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3 vinete mijlocii
  • 2 cepe
  • 7-8 roşii
  • 1 căţel de ustur­oi
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 2 linguri de margarină
  • 1 lin­gură de pesmet
  • 1 lingură de făină
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curăţă vinetele, se taie felii de 1 cm grosime, se opăresc, se scurg, se sărează şi se lasă la scurs 20 de minute.

Intr-o tigaie se pune ceapa tocată, îm­preună cu o. lingură cn margarină şi cu usturoiul tăiat mărunt, să se călească la foc mic.

Când s-au înmuiat bine, se adaugă roşiile tăiate bucăţi, za­hărul, cimbrul, sare, piper şi se lasă să fiarbă înă­buşit o jumătate de oră, până ce sosul se îngroaşă.

Se şterg vinetele, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. Se trece st»sul prin sită şi într-o cratiţă se pune un rând de vinete, se toarnă sosul şi se presară cu pesmet.

Se stropeşte compoziţia cu margarină topită şi se pune în cuptor, la foc moderat.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.