Placinta cu carne si verdeata

Printeaza

Placinta cu carne si verdeata din: faina, untura, smantana, oua, lapte, drojdie, sare, carne de porc, ceapa, oua, pasta de ardei, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper, galbenus.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 4 linguri pline cu untură de porc
  • 4 linguri smântână
  • 2 ouă
  • 50 ml lapte
  • drojdie cât o nucă
  • sare

Pentru umplutura:

  • 700 g carne de porc, tocată
  • 2 cepe mari
  • 2 ouă
  • 1 lingură pastă de ardei
  • frunze de mărar şi pătrunjel verde
  • 4 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 gălbenuş (pentru uns deasupra)

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele, până vei obţine un aluat bun de întins, din care faci 2 foi.

Pentru umplutura, căleşti ceapa tăiată mărunt, după care pui carnea de porc tocată şi laşi pe foc până îşi schimbă culoarea.

Adaugi pasta de ardei şi mai laşi circa 20 minute pe foc, până se pătrunde carnea.

La final pui ouăle, frunzele de mărar şi pătrunjel, sare, piper şi la urmă pesmetul.

Intr-o tavă dreptunghiulară pui o foaie din aluat, apoi umplutura, după care a doua foaie, pe care o înţepi cu furculiţa.

Deasupra ungi foaia cu gălbenuş bătut.

Coci plăcinta la foc potrivit, 35-40 minute, până se rumeneşte deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.