Piept de pui Tutti Frutti

Printeaza

Piept de pui Tutti Frutti din: piept de pui, cocktail de fructe, migdale, orez, sare, piper, ulei, chilli, faina, lapte, smantana, curry.

Ingrediente:

  • 4 bucăţi piept de pui
  • 1 cutie de cocktail de fructe (de 425 ml)
  • 3 linguri felioare de migdale
  • 200 g orez (cu bobul lung)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1/2-1 ardei chili (sau piper Cayenne)
  • 1-2 linguri făină
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smântână subţire
  • circa 2 linguriţe de praf de curry

 

Mod de preparare:

Pui fructele din cutie la scurs într-o strecurătoare, dar opreşti zeama. Tai în două ardeiul chili, pe lungime, indepărtezi sâmburii, îl speli şi apoi îl tai mărunt. Incingi uleiul într-o tigaie începă­toare.

Pui carnea la prăjit, la foc moderat, o întorci pe amânqouă părţile, o laşi cam 10 minute, o presari cu sare şi cu piper, apoi o dai deoparte şi o ţii la calci în uleiul din tigaie pui ardeiul chili, dar puţin, cât să-şi dezvolte aroma, presari cu făină, laşi să se înfierbânte, apoi adaugi smântâ­nă, laptele şi 150 ml de compot.

Amesteci bine, potriveşti gustul de sare, piper şi curry şi laşi să fiarbă circa 5 minute.

Apoi adaugi în sos fructele şi po­triveşti încă o dată gustul, să fie picant. în paralel, fierbi orezul, după indicaţiile de pe ambalaj, în apă clocotită cu puţină sare, după care laşi să se scurgă bine de apă într-o strecurătoare.

Prăjeşti puţin migdalele, fără gră­sime într-o tigaie.

Când e totul gata, tai pieptul de pui în felii mai groase, apoi aranjezi pe farfurii sosul de fructe şi orezul şi presari migdalele deasupra.

 

Piept de pui Tutti Frutti

Piept_de_pui_Tutti_Frutti

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.