Couscous mediteranean cu pui și legume

Printeaza

Couscous mediteranean cu pui și legume din: couscous, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei, dovlecel, rosii cherry, suc de lamaie, cimbru, boia, sare, piper, busuioc.

Această rețetă este pentru 4 porții și este o opțiune sănătoasă și gustoasă pentru o cină ușoară.

Ingrediente:

  • 200g couscous integral
  • 2 bucati piept de pui (aproximativ 400g)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 ardei roșu, tăiat cubulețe
  • 1 ardei galben, tăiat cubulețe
  • 1 dovlecel, tăiat cubulețe
  • 200g roșii cherry, tăiate în jumătăți
  • Sucul de la 1 lămâie
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • Sare și piper după gust
  • Frunze proaspete de busuioc pentru decor

 

Mod de preparare:

Începeți prin pregătirea couscous-ului. Puneți couscous-ul într-un castron și turnați peste el 200 ml de apă fierbinte.

Acoperiți cu un capac sau un prosop de bucătărie și lăsați-l să se înmoaie timp de 5-10 minute. După aceea, folosiți o furculiță pentru a mesteca și a-l separa.

Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până devin aurii și aromate.

Adăugați pieptul de pui tăiat cubulețe în tigaie și gătiți-l până devine alb și se pătrunde complet. Condimentați cu cimbru, boia de ardei, sare și piper.

Adăugați ardeii și dovlecelul tăiat cubulețe în tigaie și gătiți-le până devin puțin moi, dar încă crocanți.

Adăugați roșiile cherry și lămâia stoarsă în tigaie și amestecați totul bine. Gătiți timp de încă 2-3 minute.

Adăugați couscous-ul în tigaie și amestecați-l cu legumele și carnea. Asigurați-vă că toate ingredientele sunt bine încorporate și gătite uniform.

Garnisiți cu frunze proaspete de busuioc înainte de a servi.

Couscous mediteranean cu pui și legume

Informații nutriționale (pe porție):

  • Calorii: Aproximativ 350 de calorii
  • Carbohidrați: Aproximativ 40g
  • Proteine: Aproximativ 30g
  • Grăsimi: Aproximativ 10g

Această rețetă este o opțiune sănătoasă și echilibrată din punct de vedere nutrițional, bogată în proteine și fibre din legume și couscous integral.

Este o mâncare ușor de preparat și plină de arome mediteraneene. Poate fi adaptată și personalizată în funcție de preferințele dvs., adăugând sau eliminând anumite ingrediente.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Salata de couscous cu ardei iute

Salata de couscous cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa verde, usturoi, chimion, supa de legume, rosii, couscous, patrunjel, menta, ardei iute, suc de lamaie, sare, piper, salata creata, nuci de pin, coaja de lamaie. Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 5 fire ceapa verde, tocata 1 catel usturoi, zdrobit 1 lingurite chimion 350ml […]

Rosii umplute cu couscous

Rosii umplute cu couscous din: couscous, rosii, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: jumatate de cana de couscous fiert 2 rosii mari o lingura de ulei de masline o mana de frunze tocate de busuioc 2 linguri de parmezan ras 2 catei de usturoi pisati sare si piper dupa […]

Couscous cu morcovi noi

Couscous cu morcovi noi din: couscous, morcovi, ulei de masline, patrunjel verde, seminte de chimen, seminte de coriandru, sare, piper si boia. Ingrediente: 500 g couscous 500 g morcovi noi 2 cepe 4 linguri ulei de masline 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita seminte de chimen 1 lingura seminte de coriandru sare piper alb boia […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.