Retete de post: Sarmale de post cu nuca
PrinteazaSarmale de post din: orez, ceapa, morcov, verdeata, bulion, varza murata, stafide, nuca, sare, piper.
- 1 pahar orez
- 3 cepe mari
- un morcov
- verdeata tocata
- 3-4 linguri bulion
- 1 varza mare murata
- 100 g stafide
- 100 g nuca
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa tocata se prajeste in ulei pina devine galbena(nu se caleste), apoi se adauga morcovul ras, si orezul ales si spalat.
Se adauga 1-2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, sare si piper. Se amesteca bine pina scade, se adauga dupa ce s-a racit nuca tocata, stafidele care au fost inainte tinute intr-un pahar de apa rece si verdeata tocata.
Se fac ruleaza sarmalele se pun intr-o oala, se adauga restul de bulion si un pahar de apa si se dau la cuptor 30-45 min.
Pofta buna!