Porumbei umpluti la cuptor
PrinteazaPorumbei umpluti la cuptor din: porumbei, piept de porc, vin alb, untura, rozmarin, ou, usturoi, pesmet, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 porumbei
- 2 felii mari din piept de porc, crud, subtire
- 1 pahar mic de vin alb
- 1 lingura de untura
- rozmarin
Pentru umplutura:
- maruntaiele de porumbei
- 1 ou
- 2 căţei de usturoi mari
- pesmet
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi foarte bine porumbeii, treceţi-i prin flacără şi puneţi la o parte măruntaiele bine spălate, Apoi, pe acestea din urmă, rumeniţi-le puţin în ulei fierbinte. Adăugaţi tot aici, pesmet, rozmarin, usturoi (mujdei), gălbenuşul. Omogenizaţi foarte bine compoziţia şi puneţi-i sare după gust.
Luaţi vasul de pe foc şi cu această compoziţie umpleţi porumbeii. Coaseţi deschizătura prin care aţi pus umplutura. In continuare, înfăşuraţi fiecare porumbel cu felii din piept de porc. Puneţi porumbeii astfel pregătiţi într-o tavă cu untură, rumeniţi-i pe toate feţele, mai stropiţi-i cu apă caldă din când în când şi lăsaţi-i la cuptor 40-50 de minute.
Porumbei umpluti la cuptor
Pofta buna!