Reteta zilei: Aripioare de pui cu glazura de sos de soia
PrinteazaAripioare de pui cu glazura de sos de soia din: aripioare de pui, ulei, sare, piper, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir.
Poate te intereseaza:
- Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru
- Aripioare de pui in crusta de miere cu susan
- Aripioare de pui cu lamaie si cimbru
- Aripioare de pui cu cartofi la cuptor
- Aripioare de pui rumenite
Ingrediente:
- 10-12 aripioare de pui
- 1 lingura ulei
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper
- 1/4 ceasca miere
- 2 linguri sos de soia
- 3 catei de usturoi, zdrobit și curățat
- 1 bucata ghimbir, decojit și feliat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava puneti folie de aluminiu si asezati deasupra un gratar. Amestecati impreuna intr-un castron aripi de pui, ulei, sare si piper.
Asezati aripile pe gratar. Dati tava la cuptor 45-50 minute, intorcand aripile la jumatatea timpului. Între timp, combinati miere, sos de soia, usturoi si ghimbir într-o cratiță mică.
Aduceti amestecul la fierbere, amestecand pentru a se dizolva mierea, apoi se reduce focul la mic și se fierbe pana scade la 1/4 ceasca, 8-10 minute.
Strecurati amestecul și se lasa sa stea timp de aproximativ 15 minute pentru a se îngroșa.
Transferati aripile intr-un castron mare și se toarnă glazura peste aripi.
Amestecati usor si apoi asezati din nou pe gratar. Dati din nou la cuptor timp de 8-10 minute.
Aripioare de pui cu glazura de sos de soia
Pofta buna!
Ce bine arata aripioarele 🙂
Ce pofta mi-ai facut de niste aripioare
FOarte, foarte bune ies in felul asta