Nucă condimentată la cuptor cu garnitură de macaroane cu ciuperci şi parmezan
PrinteazaNucă condimentată la cuptor cu garnitură de macaroane cu ciuperci şi parmezan
- 1,200 kg nucă de viţel
- 400g roşii
- 6 ardei graşi
- 1 ceapă
- 5 căţei usturoi
- 150 g ulei
- sare
- piper
- cimbru
- 150 g măsline verzi
- 200 g macaroane
- 60 g unt
- 40 g caşcaval
- 150 g ciuperci
- 1/2 pahar de vin
Mod de preparare:
Se prepară nuca pentru fript şi se aşază într-o tavă adîncă cu ulei, sare şi se dă la cuptor circa 25 minute. Se adaugă apoi roşiile curăţate, tăiate, ardeii fără seminţe tăiaţi julien, măslinele fără sîmburi, ceapa şi usturoiul tocate, sare, cimbru, piper alb, puţin zahăr, vin, ulei, apă, şi se dă din nou la cuptor circa 35 minute.
Se taie carnea felii, se aşază pe un platou adine cu sosul respectiv.
Se garniseşte cu macaroanele fierte tăiate bucăţi amestecate cu ciupercile sotate şi caşcaval ras.
Pofta buna!