Zabaglione (varianta)

Printeaza

Zabaglione din: galbenusuri de ou, zahar pudra, vin.

Ingrediente:Zabaglione

  • 6 gălbenuşuri de ou
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 100 ml vin Marsala (dacă nu găsiţi, puteţi folosi vinul Lacrima lui Ovidiu)

 

 

 

Mod de preparare:

Freacă cu mixerul gălbenuşurile şi zahărul pudră, până când compoziţia devine o cremă albă şi omogenă. Pune crema la bain-marie, amestecă uşor circa 15 minute (apa din bain-marie nu trebuie să fiarbă).

Compoziţia devine groasă şi cremoasă. Adaugă treptat vinul, amestecând întruna, până când compoziţia are un aspect omogen şi consistent.

Crema Zabaglione se serveşte călduţă. Se poate turna peste pişcoturi de şampanie aşezate într-o cupă de îngheţată sau cu tort de fructe, biscuiţi, o prăjitură simplă etc.

 

Zabaglione

Zabaglione

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.