Trufe in crusta de migdale
PrinteazaO reteta de trufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj, migdale si rom.
- 200 g cozonac
- 150 g ciocolată menaj
- 80 g migdale
- 3 linguri rom
Mod de preparare:
S fărâmă cozonacul într-un castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi modelează din el mai multe biluţe. Topeşte ciocolata la bain-marie şi scufundă în ea biluţele ca să se acopere pe toată suprafaţa. Ca metodă alternati¬vă, poţi unge biluţele cu ciocolată cu ajutorul unei pensule.
Usucă migdalele tăiate feliuţe subţiri într-o tavă pusă în cuptor, până când încep să se coloreze. Tăvăleşte biluţele prin migdale şi lasă-le să se răcească la temperatura camerei, aşezate pe o tavă. Serveşte trufele la sfârşitul mesei, însoţite de un vin semidulce.
Trufe in crusta de migdale
Pofta buna!