Tort de nuci cu cremă de cafea

Printeaza

Tort de nuci cu cremă de cafea din: oua, zahar vanilat, coaja de lamaie, praf de copt, nuci macinate, foi de gelatina, frisca, mascarpone, lichior de nuci, cafea si ciocolata amaruie.

Ingrediente:Tort_de_nuci_cu_crema_de_cafea

blat:

  • 5 oua
  • 125 g zahar vanilat
  • 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
  • 75 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 75 g nuci macinate

crema:

  • 4 foi gelatina
  • 200 g frisca
  • 500 g mascarpone
  • 125 g zahar
  • 2 cl lichior de nuci
  • 50 ml cafea tare

in plus:

  • 100 g ciocolata amaruie

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu zahăr tos, zahăr vanilat şi coajă de lămâie. Se înglo­bează albuşurile, bătute separat. Se adau­gă făina amestecată cu praf de copt şi nuci. Se toarnă compoziţia într-o formă unsă (0 26 cm) şi se coace cca 35 min.

Se lasă să se răcească blatul şi se secţionea­ză pe orizontală. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se bate frişca. Se amestecă mascarpone cu zahăr şi lichior. Se dizolvă gelatina în cafeaua încălzită puţin şi se lasă să se răcească. Se înglobează în cremă, turnând în fir subţire, şi apoi se înglobează frişca.

Două treimi din cremă se aplică pe blatul de jos şi se acoperă cu blatul de sus, peste care se aşază restul de cremă şi se nivelează. Se dă la frigider cca 4 ore. Se topeşte ciocolata şi se lasă să se ră­cească. Se toarnă apoi pe tort şi se ornea­ză după fantezie.

Tort de nuci cu cremă de cafea

Tort_de_nuci_cu_crema_de_cafea

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine tortul de nuci!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.