Tort cu mousse de ciocolata si bezea

Printeaza

Tort cu mousse de ciocolata si bezea din: zahar, apa, ulei, faina, cacao, smantana lichida, lapte, gelatina, ciocolata de menaj, bezea, zmeura, cirese, ciocolata, frisca lichida.

Ingrediente:Tort_cu_mousse_de_ciocolata_si_bezea

  • 200 g zahar
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 200 g faina
  • 30 g cacao
  • 8 oua

Ingrediente pentru mousse:

  • 500 g smantana lichida pentru frisca (32% grasime)
  • 125 ml lapte
  • 20 g gelatina
  • 200 g ciocolata de menaj
  • 340 g bezea (6 albusuri batute)
  • 200 g zmeura
  • cateva cirese

Ingrediente pentru sirop:

  • 150 g zahar
  • 75 ml apa

Ingrediente pentru glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Pregatesti blatul, separi ouale, bati albusurile cu robotul pana prind volum, dupa care adaugi treptat zaharul. Dupa ce le-ai batut bine, scoti albusurile intr-un castron de plastic. Separat, amesteci galbenusurile cu uleiul, apa si adaugi peste ele albusurile in bloc.

Amesteci cu o spatula de jos in sus, pentru a aera compozitia. Cerni faina si cacaua si le adaugi bloc la final, peste celelalte ingrediente. Pui hartie de copt intr-o forma si adaugi compozitia. O intinzi uniform si introduci apoi tava in cuptorul incins dinainte, pentru 35 de minute. Dupa ce blatul s-a copt, il lasi sa se raceasca putin.

Pregatesti siropul, pui apa cu zaharul pe foc si faci un sirop de consistenta lichida.

Pregatesti mousse-ul, baţi frisca la robot. Pui laptele pe foc sa fiarba, dupa care adaugi ciocolata maruntita si o lasi sa se topeasca. Hidratezi gelatina in apa rece. Iei laptele cu ciocolata de pe foc, il lasi sa se raceasca putin si adaugi gelatina hidratata si topita cateva secunde la microunde. Amesteci totul bine si dai la frigider bolul.

Prepari bezeaua, batand foarte bine albusurile si adaugi siropul, continuand sa bati la robot. Adaugi amestecul de ciocolata si lapte in bezea si le omogenizezi.

Tai 3-4 straturi din blatul de tort, pe care le asezi intr-o forma cu cerc, punand pe partile laterale fasii de plastic, ca sa nu se lipeasca de forma. Pui primul blat, peste care torni mousse-ul de ciocolata, apoi presari zmeura, pui crema si deasupra alt blat. Continui cu crema si din nou zmeura.

Vei avea 2 blaturi si 2 randuri de crema, iar la final vine din nou un strat de mousse. Nivelezi frumos tortul si-l dai peste noapte la congelator, sa se intareasca mousse-ul. Scoti tortul din frigider a doua zi.

Pregatesti glazura, incalzesti pe foc ciocolata si adaugi frisca lichida. Cu glazura glasezi tortul de 2 ori, inclusiv lateralele. Glazura trebuie sa fie mai lichida. Dupa ce tortul a fost glasat, presari ciocolata maruntita pe partile laterale, aceasta lipindu-se foarte bine de glazura.

Pe deasupra decorezi tortul cu fasii de ciocolata si cirese si pudrezi cu putin zahar pudra. Dai tortul la frigider. Tai cu cutitul inmuiat in apa fierbinte, portionezi si servesti felia de tort cu sau fara inghetata alaturi.

Tort cu mousse de ciocolata si bezea

Tort_cu_mousse_de_ciocolata_si_bezea

Pofta buna!

2 comentarii

  1. interensanta reteta nu te supara ca te intreb cite oua 5 sau 10 aveti retete minunate si delicioase succes

  2. scuze am uitat sa intreb la mousse trebuie albus sau bezea cumparata parca nui comple retetata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.