Mousse de ciocolată cu portocale

Printeaza

Mousse de ciocolată cu portocale din: ciocolata, oua, zahar, unt, coaja de portocala, zeama de portocala, frisca, felii de portocala.

retete

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 50 g unt
  • 1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă
  • 3 linguri zeamă de portocală
  • frișcă și felii de portocală pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă tare, pe baie de aburi, până capătă un aspect lucios.

Rupi ciocolata în bucăți și o pui într-un alt vas, la bain marie, să se topească împreună cu untul și zahărul.

Amesteci până se topește zahărul și crema devine omogenă.

Mixezi gălbenușurile cu zeama de portocală și le adaugi în crema de ciocolată, apoi încorporezi spuma de albușuri și coaja de portocală, amestecând cu mișcări delicate, circulare și verticale.

Repartizezi crema în pahare sau boluri, în prealabil răcite în frigider.

După ce s-a mai răcit, o decorezi cu frișcă și felii de portocală.

O poți servi la temperatura camerei sau după ce ai răcit-o în frigider.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Mousse de ciocolata la pahar

Mousse de ciocolata la pahar din: ciocolata, oua, zahar, unt, frisca. Ingrediente: Pentru spuma de ciocolată neagră: 150 g ciocolată neagră 2 ouă 20 g zahăr 20 g unt Pentru spuma de ciocolată cu lapte: 150 g ciocolată cu lapte 2 ouă 20 g zahăr 20 g unt Pentru spuma de ciocolată albă: 150 g […]

 

Mousse de ciocolata cu nuci

Mousse de ciocolata cu nuci din: ciocolata nagra, cacao, apa, zahar, nuci, tofu. Ingrediente:  80-100 g ciocolata neagra 3-4 linguri cacao 75 ml apa fierbinte zahăr nuci prăjite tocate, pentru garnitura 300 g tofu   Mod de preparare: Omogenizati bine tofu la blender. Pastrati deoparte. Topiti ciocolata neagra si se amesteca 25 ml apa fierbinte, […]

 

Mousse de ciocolata neagra cu frisca

Mousse de ciocolata neagra cu frisca

Mousse de ciocolata neagra cu frisca din: oua, zahar, ciocolata, frisca. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat frişcă ciocolată rasă   Mod de preparare: Ciocolata se rupe bucăţi şi se pune la topit la bain-marie. După topire, se trage de pe foc şi se pun gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Se […]

 

Mousse_de_ciocolata_si_cirese

Mousse de ciocolata si cirese

Mousse de ciocolata si cirese din: cirese, zahar, ciocolata, oua, frisca. Ingrediente: 100 g de cireşe, fără sâmburi 2 linguri de zahăr 2-3 cireşe cu tot cu codiţe, pentru decor Pentru mousse: 150 g de ciocolată neagră (cu 70% cacao), ruptă bucăţi 2 ouă, separate 4 linguri de frisca   Mod de preparare: Se pun cireşele […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.