Reteta zilei: Placinta cu dovleac si inghetata

Printeaza

Placinta cu dovleac si inghetata din: aluart de placinta, piure de dovleac, oua, inghetata de vanilie, scortisoara, zahar, sare, ghimbir, nucsoara.

Ingrediente: Placinta cu dovleac si inghetata

  • 300gr aluat de plăcintă
  • 1 cana piure de dovleac
  • 2 oua
  • 1 1/2 cană de înghețată vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 cană zahăr
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/8 linguriță ghimbir
  • 1/8 linguriță nucșoară

 

 

Mod de preparare:

Intindeti aluatul si asezati intr-o tava de copt.

Placinta cu dovleac si inghetata
Preîncălziți cuptorul la 220C.

Bateți împreună ouăle, piureul de dovleac rece, zahărul, sarea, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara.

Adăugați înghețata moale și bateți până se amestecă bine.

Se toarnă umplutura în tava de plăcintă pregătită.

Placinta cu dovleac si inghetata
Coaceți timp de 15 minute, apoi reduceți temperatura la 180C și coaceți timp de încă 35 de minute.

Se lasă să se răcească complet înainte de servire.

Placinta cu dovleac si inghetata

Placinta cu dovleac si inghetata

Placinta cu dovleac si inghetata

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Placinta cu foi din clatite si caise

Placinta cu dovleac, nuca si gem de caise

Placinta cu dovleac, nuca si gem de caise din: faina, sare, otet, apa, ulei, dovleac, nuca, zahar, mere, zahar vanilat, scortisoara, gem de caise. Ingrediente pentru aluat:  500 g făină sare 1 linguriţă oţet apă 50 ml ulei Ingrediente pentru umplutură: câte 300 g dovleac, nucă măcinată şi zahăr 3 mere 3 plicuri zahăr vanilinat […]

 

Reteta zilei: Placinta cu dovleac si nuci

Placinta cu dovleac si nuci din: dovleac, zahar brun, condimente, nuci pecan, unt topit, ou, aluat de placinta, frisca.   Ingrediente: 1 dovleac , cojit si feliat ¼- ½ cana de zahar brun 1/2 lingurita condimente pentru dovleac 1/4 ceasca nuci pecan , faramitate 3 linguri de unt, topit 1 ou 1 aluat de placinta […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.