Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata

Printeaza

Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata din: oua, margarina, melasa, zahar, faina, praf de copt, sare, cacao, lapte, praf de budinca, capsuni, ciocolata alba, crema de ciocolata si alune.

Ingrediente:Tort_cu_capsuni_si_fulgi_de_ciocolata

blat:

  • 3 oua
  • 180 g margarina (la temperatura camerei)
  • 60 ml melasa
  • 120 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lapte

crema:

  • 320 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca cu gust de capsuni
  • 160 g zahar pudra
  • 250 g margarina

ornat:

  • 200 g capsuni
  • 100 g ciocolata alba

crema de ciocolata:

  • 200 g crema de ciocolata si alune
  • 150 g margarina (la temperatura camerei)

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge cu margarină şi se tapetează cu făină o formă dreptunghiulară. Se separă ouăle. Se bat albuşurile. Se bate margarina cu melasă şi jumă­tate din cantitatea de zahăr. Se bate restul de zahăr cu gălbenuşuri.

Compoziţia de margarină se ames­tecă împreună cu cea de gălbenuşuri, se adaugă apoi făina amestecată separat cu praf de copt, cacao, lapte şi un praf de sare. în final, se înglobea­ză albuşurile bătute. Se aşază aluatul în formă şi se coace cca 45 min. Se răstoarnă blatul din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar de prăjituri.

Se prepară cremele: se dă în fiert lap­tele cu 5 linguri de zahăr şi praful de budincă; se lasă să se răcească, amestecând din când în când. Se bate marga­rina cu restul de zahăr; se încorporează lingură cu lingură în budinca rece. Ambele compoziţii trebuie să aibă aceeaşi tempe­ratură, ca să nu se taie crema. Cele două creme se ţin la rece.

Se topeşte ciocolata albă la bain-marie şi se toarnă într-o formă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt. Se lasă să se răcească, apoi se scot fulgi de ciocolată cu o spatulă. Separat, se bate crema de ciocolată cu margarină. Se spală căpşunile, se şterg; se păstrează câteva pentru ornat şi restul se taie cubuleţe.

Blatul se taie pe 2 niveluri şi se umple cu o parte din crema de căpşuni, peste care se presară un strat de cu­buleţe de căpşuni. Tortul se îmbracă în cremă de ciocolată şi se decorează, după fantezie, cu cremă de căpşuni, căpşuni şi fulgi de ciocolată albă.

Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata

Tort_cu_capsuni_si_fulgi_de_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.