Tort aperitiv cu branza si pate

Printeaza

Tort aperitiv cu branza si pate din: faina, drojdie, ciuperci, bacon, untdelemn, sare, apa, branza dulce, smantana, gelatina, pate de ficat, unt, masline, cascaval, sfecla, marar, piper, sare.

Ingrediente:Tort aperitiv cu branza si pate

Pentru blat:

  • 400 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 250 g ciuperci champignon
  • 100g bacon
  • 50 ml untdelemn
  • 1 linguriţă de sare
  • 200 ml apă caldă

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză dulce
  • 200 g smântână
  • 1 plic (10 g) gelatină
  • 200 g pate de ficat
  • 100 g unt
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 50 g caşcaval
  • 1 sfeclă roşie
  • 1 legătură mărar
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai în fâşii subţiri baconul şi ciupercile curăţate şi spălate. Le căleşti în 2 linguri de ulei, până scade zeama pe care au lăsat-o feliile de ciuperci.

Cerni făina într-un castron, adaugi drojdia dizolvată în apa călduţă, sarea, 200 ml apă caldă, ciupercile şi baconul răcite. Frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi să crească într-o tavă cu pereţi detaşabili cu diametrul de 23 cm.

Introduci tava în cuptorul cald şi coci aluatul la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Când s-a răcit, îl tai în două foi orizontale.

Cureţi sfecla, o tai în felii groase de 1 cm şi le fierbi pen­tru 30 de minute, îi apă cât să le acopere.

Pentru umplutură, mixezi brânza împreună cu smântâ­nă, sare şi piper după gust, apoi adaugi mărarul tăiat fin. înmoi gelatina în 50 ml apă rece, după care o încălzeşti pe foc.

O torni caldă peste brânză şi omogenizezi. Mixezi pateul cu untul şi puţin piper.

Aşezi primul blat în tava cu pereţi detaşabili în care ai copt aluatul. întinzi pateul şi nivelezi. Suprapui al doilea blat, întinzi 3/4 din crema cu brânză şi presari felii de măsline şi caşcavalul ras.

Colorezi cu puţină zeamă de sfeclă crema de brânză rămasă. Ai grijă să picuri treptat zeama de sfeclă, ca să nu modifici prea mult consistenţa pastei.

Peste brânză razi caşcavalul.

Decorezi tortul cu floricele din brânza înroşită cu sfeclă şi cu figurine de sfeclă fiartă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.