Canapele cu pate de ficat

Printeaza

Canapele cu pate de ficat din: ficat, lapte, ceapa, unt, oua, smantana, ulei, somon, sare, piper.

Ingrediente:Canapele cu pate de ficat

Pentru pate:

  • 500 g ficat de pasare (curcan sau găină)
  • 500 ml lapte
  • o ceapă roşie
  • 200 g unt
  • 4 gălbenusuri fierte
  • 2 linguri smântână pentru gătit
  • 2 linguri ulei de măsline
  • piper negru măcinat
  • 1 crengută rozmarin
  • 1-2 frunze dafin
  • sare

Pentru servit:

  • pâine
  • sare mare
  • piper boabe diverse culori
  • felii subţiri de somon

 

Mod de preparare:

Se spală bine ficatul şi se curătă de pielite. Se lasă câteva ore în lapte rece, înainte de a-l fierbe. Se fierb ouăle şi se pregăteşte restul ingredientelor. Ceapa se spală şi se taie solzişori.

Se căleşte 2-3 minute în uleiul de măsline cât să devină lucioasă si usor transparentă. Se lasă să se răcorească.

Se scot ficăteii din lapte şi se pun să fiarbă împreună cu foile de dafin si rozmarinul. Se curătă gălbenuşurile, între timp, si se freacă cu sare si untul moale. Se adaugă smântână şi piper, după gust.

Se taie ficăţeii şi se pasează cu blenderul. Se adaugă untul frecat cu gălbenuşurile şi smântâna, ceapa inăbuşită şi se obţine o pastă fină. Se potriveşte de sare şi piper şi se dă la rece 2-3 ore.

Se întinde pateul în strat generos pe feliile de pâine, apoi, cu o formă, se decupează. Se serveste cu boabe de piper, sare mare si felii subtiri de somon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.