Tocană de dovlecei

Printeaza

O reteta de tocana de dovlecei din: dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ulei de masline, sare, pesmet, cimbru si frunze de dafin.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 2 vinete
  • 4 cepe
  • 4 rosii
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • 2 lingurite pesmet alb
  • cimbru
  • 4 frunze dafin

 

Mod de preparare:

Se curăţă vinetele de coajă si se taie pe lung. Se presară sare pe deasupra si se lasă aproximativ o oră, la scurs, într-o sită. Securăţă ceapa, se taie solzişori şi se feliază, apoi se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă pesmetul si vinetele scurse de sucul toxic. Se stropesc cu apă călduţă.

Se curăţă dovleceii, se spală şi se adaugă în cratiţă. Se opăresc separat roşiile şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul de roşii se adaugă la final, apoi tocana se dă la cuptor.

Când e aproape gata, se pun şi foile de dafin şi se mai lasă să scadă. Se serveşte ornată cu cimbru.

Tocană de dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.