Tocana bucovineana
PrinteazaTocana bucovineana din: carne de manzat, carne de porc, untura, ceapa, ardei grasi, rosii, boia, ulei, sare si piper.
- 250 g carne de manzat
- 250 g carne de porc (spata, piept)
- 150 g untura
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 1 cutie cu rosii cubulete
- 1 lingurita cu boia
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea în bucăţi şi rumeneşte-o în untura topită. Separat, toacă ceapa mai mare şi căleşte-o uşor împreună cu ardeiul gras tăiat cubuleţe.
Pune-le peste bucăţile de carne şi stinge cu roşiile cubuleţe. Condimentează cu sare, piper şi boia şi acoperă cu apă fierbinte.
Lasă pe foc mic, acoperit, să se pătrundă. Când e aproape gata, bagă la cuptor, să scadă un pic.
Tocana bucovineana
Pofta buna!
O sa incerc si eu tocanita asta