Toast cu feta şi bob

Printeaza

O reteta de toast cu feta si bob din: bob, branza feta, menta, ulei de masline extravirgin, salata mixta, rosii cherry, zeama de lamaie si bagheta.

Ingrediente:Toast cu feta şi bob

  • 350 g bob, proaspat sau din conserva
  • 100 g de branza feta
  • 2 linguri de menta, tocata sau rupta
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 50 g salata mixta
  • 10 rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 4 felii de bagheta

 

Mod de preparare:

Se pune o cratiţă mică cu apă la fiert. Se adaugă bobul, se dă în clocot şi se ţine pe foc patru minute. Se scurge şi se clăteşte sub apă rece, într-o strecurătoare. Se scoate pieliţa de pe boabe.

Se amestecă bobul cu brânza feta şi cu menta. Se asezonează cu puţin piper negru proaspăt măcinat şi se stropeşte totul cu două linguriţe de ulei. Se amestecă bine.

In alt bol, se amestecă frunzele de salată cu roşiile şi zeama de lămâie. Se împarte în două farfurii. Se prăjeşte pâinea sub grill sau la toaster, până se rumeneşte pe ambele părţi. înainte de servire, se ung feliile de pâine cu amestecul de brânză, apoi se aşază lângă salată.

Toast cu feta şi bob

Toast cu feta şi bob

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.