Rosii umplute cu salata de conopida si branza

Printeaza

Rosii umplute cu salata de conopida si branza din: rosii, branza feta, ceapa, usturoi, ou, mustar, nucsoara, conopidă, arahide mărunţite, şuncă slabă sau pastramă afumată, iaurt, sare, piper, ulei de floarea-soarelui.

Ingrediente:Rosii_umplute_cu_salata_de_conopida_si_branza

  • 8 roşii mari
  • 50 g brânză feta
  • 1 conopidă mijlocie (circa 1/2 kg)
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ou fiert
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 vârf de cuţit nucşoară
  • 1 lingură arahide mărunţite
  • 150 g şuncă slabă sau pastramă afumată
  • 100 g iaurt
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Speli roşiile şi conopi­da. Desfaci conopida în bucheţele şi le fierbi 10 minute în apă uşor sărată. Tai câte un căpăcel roşiilor şi le scoţi miezul. Laşi coşuleţele să se scurgă pe şervete absorbante, cu tăietura în jos.

Din gălbenuşul fiert, muştar şi ulei faci o maio­neză pe care o amesteci împreună cu iaurtul, ustu­roiul zdrobit, sare şi piper după gust.

Tai mărunt ceapa curăţată. Amesteci cono­pida mărunţită cu arahi- dele, ceapa, nucşoara, cubuleţe de şuncă şi de brânză şi sosul de maio­neză.

Umpli roşiile cu această salată, acoperi coşuleţele cu căpăcelele şi le con­sumi după ce le-ai păstrat la rece 1/2 oră.

Rosii umplute cu salata de conopida si branza

Rosii_umplute_cu_salata_de_conopida_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.