Tarte cu crema de ciocolata, cardamom si zmeura

Printeaza

Tarte cu crema de ciocolata, cardamom si zmeura din: unt, zahar pudra, faina, apa, pudra vanilie, esenta de vanilie, oua, zmeură, zahăr, ciocolată, frişcă lichidă, cardamom, ciocolată amăruie, nes, frunzuliţe de mentă.

Ingrediente:Tarte_cu_crema_de_ciocolata_cardamom_si_zmeura

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudra
  • 250 g făină
  • 6 linguri apă
  • 1 linguriţă pudră vanilie
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 ou

Pentru sosul de zmeură:

  • 200 g zmeură
  • 50 g zahăr
  • 2 linguri apă

Pentru crema de ciocolată:

  • 100 g ciocolată
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 4 gălbenuşuri
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 2-3 păstăi cardamom

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 1 linguriţă nes
  • 100 g zmeură
  • câteva frunzuliţe de mentă

Mod de preparare:

Mixezi untul cu zahărul pudră până devine cremos. Adaugi pudra de vanilie amestecată cu esenţa.

Adaugi oul şi îi încorporezi, după care pui apa şi făi­na.

Omogenizezi compoziţia şi dai la frigider pentru cel puţin 30 de minute.

Pui aluatul pe suprafaţa de lucru înfăinată, frămânţi uşor până devine maleabil şi întinzi o foaie.

Decupezi 6 cercuri cu ajutorul unei forme. întinzi cercurile de aluat în forma de tarte, presând cu mâna ca să acopere toată suprafaţa. Nu este necesar să ungi formele. înţepi cu furculiţa aluatul, ca să nu se umfle la copt.

Dai la cuptor pen­tru 15-20 de minute, până se rumenesc uşor.

Pui zmeura împreună cu zahărul şi apaj într-o crăticioară pe foc şi laşi până dă în clocot.

Trebuie să aibă consistenţa unui sos. Nu îl laşi foarte mult, fiindcă se va transforma în dulceaţă.

Pui sosul de zmeură fierbinte în cojile de tartă şi le laşi deoparte să se răcească. Pui ciocolata ruptă cubuleţe împreună cu frişca li­chidă şi păstăile de cardamom (strivite uşor între degete) într-un vas la bain-marie, până se topeşte ciocolata.

Când s-a topit ciocolata şi compoziţia este omogenă, îndepărtezi păstăile de cardamom.

Dai compoziţia de ciocolată la frigider pentru 1 oră, ca să se întărească. Scoţi ciocolata după ce s-a în­tărit şi mixezi compoziţia până devine ca o cremă.

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră, până devin cremoase.

Pui pe foc, la bain-marie şi amesteci încontinuu, până se transformă într-o cremă groasă. Laşi crema de gălbenuşuri să se răcească, apoi o încorporezi în crema de ciocolată.

Pui crema într-un şpriţ şi umpli tartele cu cremă. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi umpli apoi formele inimioară. Le dai la rece şi, după ce se întăresc, le scoţi.

Decorezi fiecare tartă cu câteo inimioară de cio­colată şi presari deasupra nesul. Ornezi cu zmeură şi frunzuliţe de mentă.

Dai tartele la rece pentru cel puţin 1 oră, apoi le poţi servi.

Tarte cu crema de ciocolata, cardamom si zmeura

Tarte_cu_crema_de_ciocolata_cardamom_si_zmeura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.